"Desenatorul" care înșela constănțeni pe bandă rulantă cere clemență judecătorilor

989

Articole de la același autor

Marius Panțuru, de 36 de ani, din Constanța, supranumit de anchetatori "Desenatorul", care este acuzat de comiterea mai multor fapte de înșelăciune și trafic de influență, a apărut în fața magistraților de la Curtea de Apel Constanța, cărora le-a cerut insistent eliberarea sa din arest.
Avocatul acestuia a susținut că cele patru luni, câte s-au scurs de când Panțuru se află în spatele gratiilor, sunt mai mult decât suficiente pentru a-l determina pe inculpat să nu mai comită fapte care vin în contradicție cu legea penală. Apărarea a mai argumentat că procesul penal a început, prin urmare inculpatul nu ar avea cum să mai influențeze bunul mers al cercetărilor judecătorești. Avocatul a solicitat, în cele din urmă, înlocuirea arestului preventiv cu obligarea de a nu părăsi localitatea de domiciliu.
Procurorul de ședință a spus însă că nu se impune eliberarea lui Panțuru din arest, mai ales că acesta, pe parcursul ultimilor ani, deși a fost cercetat în mai multe dosare de înșelăciune, chiar trimis în judecată în unele, nu a înțeles că trebuie să se oprească din activitățile ilegale pe care era obișnuit să le desfășoare, ci dimpotrivă, el a insistat în prejudicierea altor persoane.
Marius Panțuru i-a asigurat, la final, pe judecători că se va prezenta la fiecare termen de judecată și că "starea de detenție a însemnat mai mult decât o experiență de viață" pentru el.
Magistrații de la Curtea de Apel Constanța au decis însă ca Panțuru să stea în continuare după gratii, procesul urmând să se desfășoare cu el în stare de detenție.

La începutul lunii noiembrie 2011, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au reușit prinderea și reținerea lui Marius Panțuru, care se dădea drept inginer proiectant și se lăuda că are relații în Primăria Constanța și alte instituții ale statului, de unde poate obține pe bandă rulantă autorizații de construcție și orice alte documente de acest fel.
El nu făcea însă decât să falsifice într-un mod grosolan tot felul de acte, de la semnături ale prefectului de Constanța, documente întocmite de angajați ai Primăriei, până la documente emise în numele Inspectoratului de Stat în Construcții, pentru a-și justifica zecile de mii de lei sau miile de euro pe care le solicita de la victimele sale.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.771 secunde