Concurs Consiliul Județean pierde procese, iar constănțenii plătesc!

2144
4
Consiliul Județean pierde procese, iar constănțenii plătesc! - nicusorconstantinescu1-1330273940.jpg

Articole de la același autor

Cine nu știe că dacă nu ești "prietenos" cu autoritățile locale orice document ce ar trebui să îl primești într-un timp relativ scurt îl poți aștepta până la calendele grecești? Drumuri bătute de pomană, telefoane "stresante" pentru angajați deranjați de la cafele, uși închise în nas și nervi întinși la maximum. Tabloul complet ce-i determină pe unii oameni să recurgă la instanță pentru a-și cere dreptatea.

Așa cum spuneam și în edițiile trecute ale ziarului "Cuget Liber", procesele pe care Nicușor Constantinescu le are în numele Consiliului Județean Constanța nu sunt deloc puține.
Cea mai recentă sentință, irevocabilă, a fost emisă la data de 16 februarie 2012 de magistrații de la Curtea de Apel Constanța, Secția contencios administrativ și fiscal.
Este vorba de dosarul nr. 18.401/118/2010, în care a fost admis recursul declarat de SC "Albatros Comserv" SRL împotriva Consiliului Județean Constanța și președintelui acestuia, Nicușor Constantinescu, obligând CJ-ul să plătească reclamantei nu mai puțin de 234.430 de lei, reprezentând daune materiale. Și nu din banii lui Constantinescu, ci ai noștri!

Certificat de urbanism "uitat" la mapa lui Constantinescu
Dar pentru ce s-a judecat firma Albatros Comserv cu Nicușor Constantinescu și Consiliul Județean Constanța?
În acțiunea depusă la Tribunalul Constanța, reprezentanții firmei respective spun că, prin cererea înregistrată la Consiliul Județean Constanța sub nr. 3698, din data de 24 februarie 2010, au solicitat eliberarea unui certificat de urbanism pentru obiectivul "Parc Eolian Dobromir", iar după obținerea tuturor avizelor, la data de 6 august 2010, au efectuat plata sumei comunicate de reprezentanții CJ Constanța.
Deși nu a existat vreun impediment pentru eliberarea certificatului de urbanism, "pârâtul Constantinescu Nicușor-Daniel - Președintele Consiliului Județean nu a semnat certificatul aflat «la mapă», după cum au precizat reprezentanții instituției, care, evaziv, contactați telefonic fiind, comunicau că certificatul «va fi semnat»".
Reclamanta povestește instanței că această amânare nejustificată a fost de natură de a-i crea prejudicii însemnate, în primul rând prin expirarea avizelor obținute și pierderea cheltuielilor efectuate, dar și prin pierderea rangului de prioritate acordat de faptul că societatea a fost prima solicitantă care ar fi putut obține avizul tehnic de racordare și ar fi putut realiza stația. Din cauză că certificatul nu a fost emis la timp, SC Albatros Comserv SRL a fost nevoită să achite taxa de racordare altei societăți care a obținut acordul înaintea sa, deși solicitarea de eliberare a certificatului a fost ulterioară.
Reprezentanții firmei respective mai fac precizarea că, dat fiind refuzul nejustificat al autorității de a-i emite certificatul solicitat, a întreprins demersurile necesare obținerii actului de la Primăria comunei Deleni, care i-a eliberat certificatul de urbanism nr. 3493 din 10 noiembrie 2010.
Prin urmare, firma respectivă a solicitat obligarea pârâtului - Consiliul Județean Constanța - și la restituirea sumei de 9.100 de lei, achitată în vederea obținerii certificatului de urbanism pentru "Parc Eolian Dobromir", act a cărui eliberare i-a fost refuzată nejustificat.
Pentru compensarea tuturor pierderilor suferite de firma amintită din cauza neeliberării certificatului de urbanism, reprezentanții acesteia au cerut obligarea CJ Constanța și a președintelui Nicușor Constantinescu, în solidar, la plata sumei de 100.000 de euro, reprezentând daune materiale și morale.
Reprezentanții CJ Constanța au solicitat respingerea acțiunii ca nefondată, procedând la invocarea unor excepții, respinse ulterior de judecători.

Cine plătește?
Dacă, inițial, Tribunalul Constanța nu a acordat despăgubiri, reprezentând daune materiale, societății Albatros Comserv, obligând CJ doar la plata sumei de 9.100 de lei, ulterior, magistrații de la Curtea de Apel Constanța au admis recursul declarat de reprezentanții acesteia și au obligat pârâtul CJ Constanța să plătească 234.430 de lei, reprezentând daune materiale către "Albratros Comserv". De asemenea, tot CJ-ul trebuie să plătească și suma de 1.240 de lei, reprezentând cheltuieli de judecată.
Deși s-a ajuns la această situație din cauza greșelilor comise de cei ce conduc Consiliul Județean, daunele respective vor fi suportate, firește, de cetățeni, nicidecum de cei care nu și-au îndeplinit atribuțiunile de serviciu.

Comentează știrea

europeanu
27 februarie 2012
sfanta spaga

asa se procedeaza la Constanta,Nimic nu se misca fara ungerea porcului obosit spondilozat si a hotului de mazare.SC Albatros sa zica mersi ca a primit ceva de la tribunal.In mod normal trebuiau sa se adreseze CEDO.

constantean
27 februarie 2012
porcusor

la inchisoare cu porcusorul

Crai de Curte Veche
27 februarie 2012
VOTATI USL SI VA FI LA FEL

Daca mai continuati sa votati PSD + PNL asa vor pati toti investitorii, vor fugi in cel mai bun caz si va vor lasa pe mina semianalfabetilor, inclusiv, jurnalisti de la Cuget Liber=I.T.Calin, care apara oameni politici.

radu
27 februarie 2012
prieten

cat mai poti dormi linistit? se apropie sorocul bai nicuoare!

Articole pe aceeași temă

Joi, 09 Februarie 2012
Stire din Politică-Administrație : De ce tace Nicușor Constantinescu?
Pagina a fost generata in 0.4896 secunde