Evenimentul Zilei:

INCREDIBIL / Mazăre și Constantinescu, milioane de euro plimbate prin Cipru

4230
22
INCREDIBIL / Mazăre și Constantinescu, milioane de euro plimbate prin Cipru - conferintamazarenicusorpsdgf11-1330326693.jpg

BANI PUBLICI. Primăria și Consiliul Județean Constanța au dat contracte de milioane de euro către firme din care Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu s-au retras formal, informează evz.ro într-o anchetă.

Potrivit jurnaliștilor bucureșteni, "o puternică grupare de afaceri conectată la primarul Constanței Radu Mazăre și la șeful Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, a reușit în ultimii ani să atragă zeci de milioane de euro de la instituțiile pe care cei doi le conduc, de la bugetul de stat și chiar din fonduri europene".

Interesele financiare ale celor doi politicieni sunt mascate prin intermediul unor apropiați și al unor companii offshore din Cipru. "Evenimentul zilei" prezintă astăzi un prim episod din afacerile acestei grupări care înalță hoteluri pe litoral, dar și locuințe sociale plătite de Primărie, centre pentru persoane cu handicap din fonduri europene, locuințe rezidențiale de lux în Mamaia, dar și afaceri medicale și tranzacții suspecte cu terenuri.

Conform evz.ro, firma fanion a grupării, Five Holding SA, își are sediul de mai bine de zece ani în Constanța, pe strada Ion Roată numărul trei, și este controlată oficial de off-shore-ul cipriot Ditline Limited Ltd (la rândul lui deținut de un alt off-shore EBS Nominees Limited). Un pachet minoritar de 14% din acțiuni este deținut de omul de afaceri constănțean, Gheorghe Oancea, un apropiat al grupării.

Adresa este cunoscută localnicilor ca piața Brick, pentru că aici se află centrul comercial Five Brick, deținut de aceeași grupare și care are închiriați peste 9.000 metri pătrați pentru o sumă lunară modică chiar de la Sigma Trading SA care-și împarte acționariatul între Radu Mazăre, Nicușor Constantinescu și Five Holding SA (firma a raportat în 2010 afaceri de 76 milioane lei și un profit brut de 1,7 milioane lei cu 150 de angajați).

De asemenea, jurnaliștii de la Evenimentul Zilei susțin că întreaga contabilitate a grupării "este gestionată direct din Capitală, deși cartierul general al afacerilor se afla în Constanța. În București, pe strada Vasile Gherghel se află sediul firmelor în care este prezentă contabila grupării: Iulia Mirela Lascău. Ea deține aici, împreună cu firma cipriotă Euroglobal SEE Audit Ltd, mai multe firme de audit fiscal. Mirela Iulia Lascău a fost reprezentantul în România al off-shore-ului cipriot Ditline Investment Ltd, care maschează interesele grupării Mazăre-Nicușor Constantinescu".

Ditline Investment Ltd și o altă firmă cipriotă Talmage Overseas Limited, conectată la gruparea din Constanța, își au sediul de ani de zile, la Nicosia, la aceeași adresă cu Euroglobal SEE Audit Ltd: strada Chytron nr.5, Agioi Omologities Cipru, P.C.1075. Firma Euroglobal a furnizat de fapt directorii nominali și reprezentanții în România pentru gruparea constănțeană.

"Mirela Lascău ne-a întâmpinat cu bucurie, oferindu-ne pliante de prezentare a grupului de firme Euroglobal SEE Audit: "Toată lumea bună are un off-shore în Cipru. Oamenii își înființează off-shore-uri pentru a avea beneficii pe partea fiscală și pentru anonimitate. Cum își afișează și cum își crează fiecare identitatea (n.r. prin intermediului unei firme off-shore) asta e treaba fiecăruia"", scrie evz.ro.


Vezi întregul articol aici: http://www.evz.ro/detalii/stiri/mazare-milioane-de-euro-plimbate-prin-cipru-968439.html



Comentează știrea

22 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
Cetateanu' turbat
27 februarie 2012
Nedumeriri.....

Oare institutiile statului sunt total subordonate acestor doi baieti jmecheri sau acestia sunt nevinovati ????.... eu nu mai inteleg nimic.... Chiar toata lumea este corupta in judetul Constanta ? Nu iese fum fara foc,asta-i clar ! dar oare toate autoritatile sunt la mana lor ?Nu exista nici un justitiar invicibil in acest oras ? Chiar este mai rau ca pe vremea lui Al Capone ? Haideti sa dam salariile lor celor care au nevoie cu adevarat !

europeanu
27 februarie 2012
HOTII

Nu este nimic incredibil.Toata lumea stie ce se intampla de ani buni la Constanta.Numai justitiei corrupte ii datoram nenorocirea orasului si judetului.La Poarta Alba cu toti !!!

chiar este incredibil
27 februarie 2012
cetatean

cum institutiile statului nu fac nimic pentru a le cere socoteala. unui amarat sunt in stare sa ii vanda si bordeiul din chripici, iar pe astia ii lasa sa faca golanii si hotii de milioane de euro. INCREDIBIL in ce tara am ajuns sa traim

simion
27 februarie 2012
hotii

acum 20 de ani huligan si golan asa ia vazut iliescu pe manifestanti si a mai chemat si mineri sau tu ai scapat nebatut si repede ai si uitat.ma intreb fistichiul cu fata obosita mazare cand e pe la primarie ca ziarele scriu ca mai tot timpul e plecat cu asemenea primari nu e de mirare ca tara merge prost.

traian
27 februarie 2012
dupa gratii cu ei

TRAIM VREMURI TULBURI DAR A SOSIT VREMEA "LIMPEZIRII" !! AFARA CU PACLA SI JEGOSENIA DE PANA ACUM !ROMANIA TREBUIE SA REDEVINA O TARA CU UN POPOR DEMN SI RESPECTAT! PENTRU ACEASTA TREBUIE SA IESIM DIN U.E.,PENTRU A NE PUTEA DUCE DESTINELE TARII DUPA NECESITATILE SI DORINTELE NOASTRE ,ALTFEL ,NU VAD POSIBIL MARE LUCRU !DOAMNE ,OCROTESTE-I PE ROMANI! P.S.- Toti romanii protestatarii iesiti in strada ,la ora 21 ,in fiecare zi de protest ,sa spuna rugaciunea -TATAL NOSTRU-,pentru a intra sub protectia ,paza si mila bunului Dumnezeu ! NU PLANGE TARA MAMA,ROMANII NU TE LASA SA PIERI ! ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU !

adi
27 februarie 2012
nu se mai poate altfel

Eu cred ca ne-am transformat intr-o tara de nebuni.Nu mai avem o autoritate,nu mai avem puncte de reper,santem intr-o deriva prelungita.Sa fie intamplator?

dan
27 februarie 2012
opinie

2 răspunsuri, 17 voturi 27 februarie, 09:45. Mistocarul Mazare si Constantinescu , Constantinescu si Mazare. Oricum i-ai insira, tot mafioti raman. Dupa schema prezentata de evz le va fi foarte greu anchetatorilor sa dovedeasca ceva, binenteles daca au interes. Daca totusi, prin absurd, acest ghem va fi desirat si cei doi dovediti ca mafioti, pana ce justitia isi va spune cuvantul, daca si-l va spune, domniile lor vor fi de mult plecate undeva prin lume unde va fi foarte greu de gasit si extradati. Singura solutie pentru a opri jaful celor 2 in Constanta (oras si judet) este ca in toamna sa deschidem larg ochii cand punem stampila pe buletinul de vot.

dorel
27 februarie 2012
hotii

Stiu ca Mazare este intr-un vesnic control de 6-7 ani , un 'organ" pleaca , altul vine , la Primaria Constanta e ca la gara ! Dupa atatia ani de controale numai ce se vede mai sus au gasit ? Din doua una , ori controlorii sunt "pulbere" ori Mazare e curat ! Mai sapati , mai sapati.... !

stefn
27 februarie 2012
ajunge!

stati linistiti ca ii vine randul si pacaliciului asta. te asteapta ciricul si o sa faci fara mot cat de curand. piratul nu e prost,

ps
27 februarie 2012
votam!

Mazare a stat prea mult la Primaria Constanta....in Iunie votam altul, pe Chiru probabil numai sa scapam de Mazare asta...este nevoie de o alta persoana care sa dea credibilitate primariei

22 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6956 secunde