DETALII din dosarul uciderii unui cunoscut INTERLOP din Constanța: plecase în Malta să recupereze niște bani

10256
DETALII din dosarul uciderii unui cunoscut INTERLOP din Constanța: plecase în Malta să recupereze niște bani - xrivasinterlopmalta-1670493328.jpg
Joseph Rivas, cetăţeanul britanic acuzat că ar fi coordonat, în 2015, un jaf de 100.000 de euro, în Năvodari, a fost omorât în Malta. Potrivit TVM News, bărbatul a fost înjunghiat în Paceville, un cartier din orașul maltez Saint Julian’s, luni după-amiază, în jurul orei 15.00, iar ulterior a murit în spital. Suspecți de omorârea acestuia sunt trei bărbați, toți cetățeni români, în vârstă de 31, 32 și 35 de ani, care au fost reținuți de polițiști.

Menționăm că Rivas avea dublă cetățenie, britanică și română. Bărbatul a fost condamnat la închisoare pe viață în Marea Britanie, după ce a fost găsit vinovat de o crimă din Londra, din 2008. Acesta a fugit în România în același an și, în 2013, a fost arestat la Constanța, în baza mandatului european, dar instanțele britanice nu au reușit să obțină extrădarea lui.

În 2008, în Constanța, în timp ce lucra ca agent de securitate, a bătut un coleg, care a murit doi ani mai târziu. Rivas a fost condamnat la trei ani de închisoare, dar a fost eliberat condiționat, pentru bună purtare.

Ulterior, în 2016, britanicul a fost arestat fiind suspectat de coordonarea și comiterea, alături de alte patru persoane, a unui un jaf de 100.000 de euro, în Năvodari. Potrivit anchetatorilor, cu un an înainte, cei cinci ar fi intrat într-o casă, unde au sechestrat trei persoane pe care le-au forțat, prin violență, să spună unde țineau banii. au intrat într-o casă, au agresat şi sechestrat trei persoane, și le-au forțat să le spună unde au banii, pe care i-au furat şi au fugit.

Pentru faptele comise, Joseph Rivas, zis și „John Englezu” era căutat atât de autoritățile din Marea Britanie, cât și de cele din România. Se pare că suspecți de uciderea lui ar fi trei membri ai unui grup infracțional din București. Potrivit unor surse, în cursul săptămânii trecute, Joseff Rivas a plecat în Malta cu trei bucureșteni, membri ai clanului Chira. Aceștia ar fi plecat să recupereze o sumă de bani, însă, din motive rămase necunoscute deocamdată, la un moment dat, în timp ce se aflau într-un cartier irlandez, s-ar fi luat la ceartă, potrivit gândul.ro. Scandalul a escaladat, iar unul dintre bărbații veniți de la București l-a înjunghiat în inimă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4538 secunde