Directorul adjunct al ITM Constanța, pedelistul Marius Ciobanu, arestat pentru trafic de influență

1902
Directorul adjunct al ITM Constanța, pedelistul Marius Ciobanu, arestat pentru trafic de influență - 6ad70dd03e050325492decf70a0082b0.jpg
Ieri, magistrații de la Tribunalul Constanța au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile pe numele lui Marius Ciobanu, director coordonator adjunct al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Constanța, pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență.
Potrivit procurorilor Direcției Naționale Anticorupție, la data de 9 octombrie 2009, Marius Ciobanu, în calitatea pe care încă o avea, de director coordonator adjunct al ITM Constanța, ar fi pretins de la denunțătorul D.D., administrator al unei societăți comerciale care se ocupă cu transporturile de cereale, o sumă de bani neprecizată pentru ca, în schimb, să intervină pe lângă un subordonat de-al său care să soluționeze în mod favorabil denunțătorului o plângere re-feritoare la nerespectarea de către firma acestuia a legislației referitoare la raporturile de muncă. Mai exact, pe rolul ITM Constanța ajunsese o sesizare a unui fost angajat al firmei denunțătorului, care reclama că nu fusese plătit o perioadă de șapte luni.
La data de 13 octombrie 2009, în jurul orei 12, Marius Ciobanu a fost surprins în flagrant de procurorii anticorupție imediat după primirea sumei de 2.500 lei de la denunțător. La aceeași dată, procurorii anticorupție au dispus reținerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore, iar ieri, 14 octombrie, Tribunalul Constanța a dispus arestarea preventivă a lui Ciobanu pentru 29 de zile.
Hotărârea a fost atacată cu recurs, care urmează a se judeca la Curtea de Apel Constanța.
În fața magistraților de la Tribunal, Ciobanu a refuzat să dea vreo declarație, dar anchetatorilor le-a spus că el este nevinovat și că a încercat să rezolve conflictul dintre angajator și angajat pe cale amiabilă. El a motivat implicarea sa în rezolvarea plângerii respective pe considerentul că dorea să-i degreveze pe subordonații săi de o parte din activități.
Dar, cum un necaz nu vine niciodată singur, întâmplarea face ca, începând de ieri, din cauză că Ordonanța prin care directorul Marius Ciobanu a fost numit în funcție a fost abrogată, el a și fost demis din funcția pe care o deținea.
Dat fiind faptul că Ciobanu este membru al Partidului Democrat Liberal Constanța, liderul PD-L, se-natorul Mircea Banias, a declarat că, dacă se va demonstra că el este vinovat, va fi exclus din partid.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.4293 secunde