Directorii deconcentratelor numiți în baza Ordonanței 37 vor fi demiși

1480
Directorii coordonatori și directorii coordonatori adjuncți ai instituțiilor deconcentrate care au fost numiți în baza prevederilor Ordonanței 37 vor fi demiși din funcție, ca urmare a abrogării acestui act normativ în cursul săptămânii trecute. Astfel, potrivit noii ordonanțe care înlo-cuiește OUG 37, anume Ordonanța 105 emisă în 6 octombrie, directorii deconcentratelor vor fi nevoiți să susțină concurs pentru ocuparea posturilor de conducere pentru care au fost nominalizați, respectiv numiți cu luni în urmă. Așa cum a declarat președintele PD-L Constanța, senatorul Mircea Banias, aceste concursuri ar trebui să aibă loc, teoretic, în zilele ce urmează. Cu toate acestea, tot parlamentarul constănțean a precizat că nu cunoaște, în condițiile demiterii Guvernului Boc II, prin moțiune de cenzură, în ce măsură calendarul concursurilor va mai fi respectat.
Până la acest moment, conform afirmațiilor lui Banias, singurii directori ai deconcentratelor constănțene care au fost demiși în urma abrogării OUG 37 sunt Florian Constantin, directorul coordonator al Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanța (ITM), precum și directorul adjunct Marius Ciobanu. Totuși, potrivit unor surse, se pare că și cel de-al doilea director adjunct al instituției, anume Daniela Neagu, ar fi fost demis în baza acelorași prevederi. Ea este, însă, în momentul de față, în concediu medical.
Așa cum a declarat Mircea Banias, ordinele de eliberare din funcție au venit în cursul zilei de marți și se aplică începând de ieri.
Pe lângă aceste demiteri, potrivit informațiilor apărute în cursul zilei de ieri, directorul coordonator al Direcției de Sănătate Publică Constanța, Camelia Ciobotaru, a fost, de asemenea, schimbată din funcție. În cazul său ar fi vorba de un ordin de revocare. În locul ei a fost numit la șefia instituției democrat-liberalul Constantin Dina, acesta din urmă fiind nevoit, și el, la un moment dat, să susțină un examen pentru acest post.
În ceea ce-i privește pe ceilalți directori ai deconcentratelor constănțene, se pare că șase dintre ei ar fi, conform declarațiilor făcute ieri de Corina Cușa, șeful cabinetului prefectului Constanței, în concedii medicale. Este vorba, concret, pe lângă Daniela Neagu, adjunctul de la ITM, de Cristina Samoilă, director al Casei Județene de Pensii, Mihaela Ristea, director al Agenției Județene pentru Prestări Sociale, Boris Parpală, director coordonator al Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Laurențiu Marin, directorul DADL și Ion Florentin, director coordonator la Inspectoratul Teritorial de Stat în Construcții.
Conform declarațiilor reprezentantului Guvernului în teritoriu, Claudiu Palaz, Prefectura Constanța va verifica dacă aceste concedii medicale sunt sau nu reale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4313 secunde