În ședința de vineri,

Comisia Județeană de Fond Funciar a atras atenția asupra greșelilor din documentația comisiilor locale

2007
Comisia Județeană de Fond Funciar a atras atenția asupra greșelilor din documentația comisiilor locale - cecbac818ab8d0654fbf9c3b30dc7f2a.jpg
Comisia Județeană de Fond Funciar s-a reunit, vineri, în prima ședință condusă de noul prefect al Constanței, Claudiu Palaz. La eveniment au participat, alături de reprezentantul Guvernului în teritoriu, secretarul comisiei, subprefectul Mircea Iustian, vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Cristinel Dragomir, invitatul permanent, dar fără drept de vot, directorul Direcției Generale a Arhivelor Statului, Filiala Constanța, Virgil Coman, precum și ceilalți membri ai comisiei.
Pe ordinea de zi a evenimentului s-au aflat propunerile întocmite în baza prevederilor legilor fondului funciar înaintate de comisiile locale din Cogealac, Grădina, Lumina, Ovidiu, Siliștea, Valu lui Traian, Vulturu, Poarta Albă, Eforie, Corbu, Cobadin, Năvodari și Medgidia pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor. Una dintre noutățile ședinței a fost, potrivit explicațiilor lui Palaz, eliminarea rubricii "diverse" din ordinea de zi în scopul transparentizării subiectelor abordate: "Consider că e bine ca totul să fie la vedere în fața comisiei și a presei", a menționat prefectul Constanței, explicând totodată că toate discuțiile ce vor interveni în cadrul comisiei vor fi consemnate.
Așa cum am putut constata, în contextul ședinței de vineri au fost semnalate o serie de inadvertențe în documentația care a parvenit, din partea comisiilor locale, Comisiei Județene de Fond Funciar. Prefectul Palaz a precizat, însă, că nimic nu a fost făcut "cu rea credință" și că genul acesta de disfuncționalități "sunt inerente". În pofida tentativei de a minimaliza situațiile conflictuale care s-ar putea isca din cauza documen-tațiilor prost întocmite, prefectul Palaz a mărturisit, totuși, că vina pentru amânarea eliberării unor titluri de proprietate revine comisiilor locale de fond funciar. Motivul este acela că în cadrul acestor comisii activează și persoane care nu sunt ceea ce am putea numi "profesioniști". "Lacunele de azi sunt din cauza lipsei de profesionalism a celor care au lucrat (n.r. - la elaborarea documen-tației). Cei care lucrează în primării nu sunt neapărat persoane foarte calificate și e posibil să nu pregă-tească schițele" așa cum ar trebui, a explicat prefectul. Din seria inadver-tențelor care au fost remarcate în ședința Comisiei de Fond Funciar de vineri, reprezentantul Guvernului în teritoriu a menționat "lipsa schițelor care au stat la baza propunerilor de eliberare de titluri de proprietate pentru terenurile din intravilan" în cazul localităților Cogealac și Grădina. În aceste situații, emiterea de titluri a fost amânată dar, așa cum a specificat prefectul, "sunt lucruri care nu rămân nerezolvate".
În continuare, Instituția Prefectului Județului Constanța va face o adresă către primăriile a căror documentație a fost incompletă, în ideea reglementării acestor probleme: "Vom face o adresă către primării și li se vor semnala exact neregulile constatate. Îmi doresc să se conformeze, că așa este firesc, astfel încât în următoarea ședință oamenii să își obțină titlurile de proprietate".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2511 secunde