Prefectul Palaz vrea un profesionist pentru postul de subprefect

2155
Prefectul Palaz vrea un profesionist pentru postul de subprefect - d018331995be0ba663136e08ed26a40d.jpg
Noul prefect al județului Constanța, Claudiu Palaz, învestit în funcție, în cursul săptămânii trecute, de ministrul PD-L Elena Udrea, este de părere că viitorul subprefect trebuie să fie neapărat un profesionist. "Ce-mi doresc e un profesionist, asta e clar. Aș vrea un tehnocrat, în sensul în care el trebuie să fie un profesionist, cineva care să știe, să cunoască efectiv cu ce se mănâncă activitatea din Prefectură". Fără a nominaliza o persoană anume, noul repre-zentant al Guvernului în teritoriu a menționat și că este prematură o decizie în această direcție pentru că, așa cum chiar el a declarat, "doar ce s-a uscat cerneala pe decizia de numire" a sa în calitate de prefect al Constanței.
Chiar și așa, însă, pe tema viitorului subprefect al județului, subiect foarte mediatizat în ultimele zile și pe marginea căruia s-au "țesut" o serie de speculații, Claudiu Palaz a ținut să precizeze că, în ceea ce îl privește, nu recomandă decât "un specialist": "Să nu fie din alt domeniu, dacă vrem să facem treabă și să iasă lucrurile așa cum trebuie". Interesantă a fost, însă, mențiunea că "cineva care a lucrat în cadrul unei primării nu este în mod obligatoriu un profesionist". "Dacă pui unul care nu știe să meargă în picioare, va intra în birou mâine și…ce va face? Va intra în birou și va începe să spună: «și eu ce fac»?".
În altă ordine de idei, prefectul Claudiu Palaz a mărturisit și că, pentru moment, "postul poate rămâne vacant" până la găsirea unei soluții viabile și asta deoarece, așa cum chiar el a declarat, poate coordona, "într-un interimat, și activitatea postului de subprefect", rămas liber după aplicarea principiului mobilității în cazul său. Claudiu Palaz a fost subprefect al Constanței din 2005 până în 2009, el devenind, spre sfârșitul săptămânii trecute, urmare a aplicării principiului mobilității și mai ales a ieșirii social-democraților de la guvernare, noul reprezentant al Guvernului în teritoriu în județul de la malul mării.
Despre prioritățile pe termen lung, Claudiu Palaz a afirmat că își dorește să fie "un prefect al tuturor primarilor": "Poziția mea va fi exact cea de până acum: fără răzbunări sau tensiuni inu-tile". Totodată, el a specificat că, atunci când, în calitate de prefect, va lua măsurile care se impun în situațiile în care se va constata încălcarea legii, nu ar vrea ca demersul său să fie interpretat după criterii politice. "Repet, poziția mea va fi cea pe care am avut-o și până în momentul de față. Dacă, însă, ne vom confrunta cu notificări sau atacări ale unor hotărâri de Consiliu Local, nu aș vrea să se interpreteze drept o măsură politică din partea Prefecturii", a conchis prefectul Claudiu Palaz.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6968 secunde