Ordonanța 105 începe să-și facă efectul

Pedelistul Constantin Dina a primit ordinul de numire la conducerea Direcției Județene de Sănătate Publică Constanța

1304
Pedelistul Constantin Dina a primit ordinul de numire la conducerea Direcției Județene de Sănătate Publică Constanța - c31bac993e1382b5726d98380770a63d.jpg
Constantin Dina, vicepreședinte al Biroului Permanent Județean (BPJ) al Organizației de Tineret a PD-L Constanța, a primit, ieri dimineață, ordinul de numire în funcția de director coordonator al Direcției de Sănătate Publică Constanța. Potrivit explicațiilor sale, numirea sa în funcție a fost făcută, așa cum se precizează în ordinul care i-a parvenit de la Ministerul Sănătății, în conformitate cu prevederile Ordonanței 105, emisă în 6 octombrie, act normativ care a înlocuit controversata Ordonanță de Urgență 37 care, de altfel, a fost abrogată la începutul săptămânii trecute. De precizat este că ordinul prevede ocuparea acestei funcții de conducere până la susținerea examenului.
De profesie medic, specializarea radiologie și imagistică medicală și, de asemenea, așa cum el a declarat, șef de lucrări, disciplina Anatomie, în cadrul Facultății de Medicină a Universității "Ovidius" Constanța, Dina este, în același timp, consilier local în comuna constănțeană Tuzla. Din acest punct de vedere, el a ținut să menționeze că nu se află în stare de incompatibilitate și asta pentru că "Direcția Județeană de Sănătate Publică Constanța este o instituție aflată în subordinea Ministerului Sănătății, nu a administrației publice locale Constanța, în vreme ce mandatul de consilier este în altă localitate, anume Tuzla". Cu alte cuvinte, democrat-liberalul poate ocupa, în același timp, și fotoliul de director al unei deconcentrate, și pe cel de ales local în Tuzla.
Până la numirea lui Dina la șefia DSP Constanța, directorul instituției a fost Camelia Ciobotaru. Ea a primit, însă, un ordin de revocare din funcție, în pofida faptului că în primăvară fusese numită având, e drept, și sprijinul PSD, în baza unei hotărâri judecătorești. Rămâne de văzut, în acest context, dacă ea va ataca sau nu în instanță revocarea din funcție.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3358 secunde