Directorul SAJ şi două asistente şefe, arestaţi preventiv pentru luare de mită

196
Directorul SAJ şi două asistente şefe, arestaţi preventiv pentru luare de mită - procesjudecatorinstantajustitie-1653119144.jpg
Directorul Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Neamţ şi două asistente şefe din cadrul instituţiei au fost arestaţi preventiv, pentru 30 zile, de judecătorii Tribunalului Bacău, pentru luare de mită şi complicitate la luare de mită, scrie Agerpres. 


Decizia a fost luată la propunerea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Bacău şi poate fi contestată în termen de 48 ore.


Potrivit DNA, în perioada 2 - 10 mai 2022, directorul SAJ Neamţ, Dan Dorin Morenciu, ar fi pretins de la opt persoane, prin intermediul a două subalterne, câte 5.000 euro pentru a fi declarate admise la concursul privind ocuparea unor posturi în cadrul instituţiei.


Concursul respectiv viza ocuparea posturilor pe o perioadă nedeterminată, pentru personalul sanitar şi sanitar auxiliar care a ocupat fără concurs posturi de execuţie, pe o perioadă determinată, în perioada stării de alertă.


Una dintre subalterne prin intermediul căreia a pretins banii este asistenta şefă Luminiţa Maria Roznoschi, din cadrul SAJ Neamţ, desemnată să organizeze concursul, mai scrie Agerpres. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.109 secunde