DNA a clasat dosarul achiziției de BMW-uri pentru Poliție

384
DNA a clasat dosarul achiziției de BMW-uri pentru Poliție - image202303252616274141lucianbod-1701785405.jpg

Articole de la același autor

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a finalizat ancheta privind achiziția a 600 de BMW-uri pentru Poliția Română în perioada în care Lucian Bode a fost ministru de Interne. Procurorii au clasat dosarul.


Achiziția de BMW-uri pentru forțele de ordine a fost un subiect de dezbatere intensă. Sindicatul Europol și USR au reclamat nereguli în procesul de achiziție, susținând că caietul de sarcini a fost adaptat astfel încât să favorizeze doar Automobile Bavaria SRL, o companie condusă de Michael Schmidt, un apropiat al președintelui Klaus Iohannis.


Potrivit informațiilor din presă, cea mai mare donație către PNL în timpul președinției lui Klaus Iohannis a provenit de la o companie deținută de Michael Schmidt, ceea ce alimentează și mai mult controversa. Firma a făcut însă donații și pentru USR.


USR a acuzat conducerea Ministerului de Interne că a evitat în mod deliberat fondurile europene pentru a preveni intervenția Parchetului European.


DNA a clasat dosarul privind achiziția BMW-ului pentru poliție, confirmând pentru Europa Liberă că ancheta, desfășurată in rem (referitoare la faptă, nu la o persoană fizică), a fost încheiată în octombrie.


„La solicitarea dvs. din data de 08 noiembrie 2023, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să vă transmită că, la data de 16 octombrie 2023, în dosarul la care faceți referire a fost dispusă soluția clasării”, se arată în comunicatul DNA.


Din ultimele informații disponibile, Parchetul European, condus de Laura Codruța Kovesi, este în continuare implicat în probarea procesului de achiziție.


Acordul prevedea livrarea a 300-600 de vehicule, cu o valoare a contractului cuprinsă între 49 și 98 de milioane de lei, fără TVA.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5932 secunde