Procurorul-şef al DNA, Marius Voineag: "Sistemul judiciar trebuie să reprezinte o ancoră"

219
Procurorul-şef al DNA, Marius Voineag:
Procurorul-şef al DNA, Marius Voineag, a afirmat, de Ziua Europeană a Justiţiei Civile, că, în perioadele dificile, sistemul judiciar trebuie să reprezinte "o ancoră, o sursă de stabilitate şi predictibilitate pentru cetăţeni".

"Ziua Europeană a Justiţiei Civile marchează angajamentul comun al statelor membre de a asigura un sistem de justiţie eficient, transparent şi echitabil în întreaga Uniune Europeană, reprezentând, în acelaşi timp, o oportunitate de a reflecta la rolul mai larg al sistemului judiciar în arhitectura instituţională a statului. În perioadele dificile, sistemul judiciar trebuie să reprezinte o ancoră, o sursă de stabilitate şi predictibilitate pentru cetăţeni. Acest rol devine cu atât mai evident atunci când avem ocazia, în context geopolitic, să observăm consecinţele la nivelul statelor al absenţei unor sisteme judiciare puternice şi independente", a declarat Marius Voineag, citat într-un comunicat al DNA transmis redacţiei.

El a reafirmat angajamentul "de neclintit" al DNA de a lupta împotriva corupţiei.

"În calitate de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, vreau să subliniez, încă o dată, angajamentul nostru de neclintit de a lupta împotriva fenomenului corupţiei, pentru a proteja integritatea instituţiilor noastre, pentru a recâştiga încrederea cetăţenilor în capacitatea statului de a asigura servicii publice eficiente şi pentru a ne fructifica potenţialul ca stat membru al structurilor euro-atlantice", a spus procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

DNA aminteşte că, prin sărbătorirea Zilei Europene a Justiţiei Civile se doreşte a se sublinia importanţa accesului cetăţenilor la acest serviciu public fundamental.

"Justiţia civilă reprezintă coloana vertebrală a unei societăţi libere şi democratice, asigurând soluţionarea litigiilor civile într-un mod independent şi imparţial, acesta constituind un element esenţial pentru protecţia drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor şi pentru menţinerea ordinii sociale. Cu toate acestea, pentru ca justiţia civilă să îşi îndeplinească rolul cu succes, trebuie să fie accesibilă şi eficientă pentru toţi, indiferent de resursele financiare sau de statutul social. Cu acest prilej, trebuie să subliniem încă o dată faptul că justiţia se înfăptuieşte pentru cetăţeni, iar încrederea acestora în sistemul judiciar este unul dintre ingredientele cheie pentru buna funcţionare a societăţii în ansamblu. Pentru a consolida această încredere, este nevoie de un efort conjugat la nivelul tuturor actorilor relevanţi pentru a creşte eficienţa şi calitatea actului de justiţie", a mai adăugat procurorul-şef al DNA, Marius Voineag.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.2702 secunde