Darius Vâlcov, primul fost demnitar fugit în Italia, prins și extrădat. Plasat în carantină la Penitenciarul Rahova

198
Darius Vâlcov, primul fost demnitar fugit în Italia, prins și extrădat. Plasat în carantină la Penitenciarul Rahova - dariusvalcovotopeni-1692081282.jpg

Articole de la același autor

Fostul ministru de Finanțe Darius Vâlcov a ajuns în România după ce a fost extrădat din Italia. El trebuie să ispaşească o pedeapsă de 6 ani de închisoare pentru corupţie. Vâlcov este primul fugar extrădat din Peninsulă, dintr-o lista lungă de VIP-uri condamnate definitiv de instanțele din țara noastră și pe care autoritățile italiene au refuzat să le predea.


Darius Valcov a fost predat luni la prânz autorităților române și adus în țară cu o cursă de linie. De la Aeroportul Otopeni, el a fost dus direct la Penitenciarul Rahova, unde a fost încarcerat.

Darius Vâlcov a fost trimis în judecată în mai 2015, în "dosarul tablourilor", numit așa pentru că, în momentul în care procurorii au făcut percheziții au găsit 172 de tablouri, unele dintre acestea închise în pereții casei. Prima decizie a instanței a venit în februarie 2018, când Darius Vâlcov a fost condamnat la 8 ani de închisoare. Iar în primăvara acestui an, în mai 2023, a venit și sentința definitivă, 6 ani de închisoare.

Ministrul Justiției dă asigurări că vor urma și alte extrădări din rândul celor care s-au refugiat în alte țări ca să scape de închisoare.

Darius Vâlcov este primul fost demnitar fugit în Italia, prins, dar și extrădat. Pentru alte VIP-uri condamnate în România, autoritățile italiene au respins extrădarea. Printre acestea sunt fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, fostul ofițer SRI Daniel Dragomir, omul de afaceri Dragoș Săvulescu sau Mario Iorgulescu, fiul șefului Ligii Profesioniste de Fotbal.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9547 secunde