Senat/ Comisia juridică: Punct de vedere favorabil solicitării DNA în cazul Cîţu

291
Senat/ Comisia juridică: Punct de vedere favorabil solicitării DNA în cazul Cîţu - florincituguvernfacebook-1-1701253177.jpg

Articole de la același autor

Comisia juridică a Senatului a acordat, miercuri, în unanimitate, un punct de vedere favorabil solicitării DNA referitoare la efectuarea urmăririi penale în cazul fostului premier Florin Cîţu, în prezent senator, acuzat de abuz în serviciu în dosarul vaccinurilor anti-COVID, scrie Agerpres.

Punctul de vedere al Comisiei juridice va intra miercuri în plenul Senatului, care va dezbate şi vota, începând cu ora 12,00, solicitarea DNA în cazul Cîţu.

"Solicitarea procurorului general avea două aspecte: unul de ridicarea imunităţii şi unul de efectuare a urmăririi penale. Am admis cererea în sensul formulat în raportul DNA în care ne cerea doar efectuarea urmăririi penale. A fost unanimitate", a anunţat liderul grupului PNL din Senat, Daniel Fenechiu, membru al Comisiei juridice.

El a precizat că nu a stat pe gânduri când a luat o decizie referitoare la colegul său "pentru că Parlamentul nu stabileşte o soluţie juridică pe o asemenea situaţie", ci Justiţia.

"Avocaţii ne-au prezentat punctul lor de vedere mergând pe teoria că au fost decizii de oportunitate justificate, că nu există prejudiciu pentru că nu au fost plătite decât dozele care au fost cumpărate, că acel contract încheiat de UE (...) nu a fost semnat de domnia sa şi era obligatoriu pentru România. A fost semnat de Ursula von der Leyen în numele UE şi România a aderat la el", a adăugat Fenechiu.

Senatorul PNL Florin Cîţu şi-a studiat dosarul împreună cu doi avocaţi, la Comisia juridică, şi a precizat că este "normal" un vot favorabil pentru cererea DNA, astfel încât ancheta să se deruleze în continuare.

Fostul premier a subliniat că şi-a exercitat atribuţiile de prim-ministru "în conformitate cu legislaţia din România".

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, joia trecută, că a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie referatul unei cauze în vederea sesizării preşedintelui României şi Senatului pentru formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale faţă de fostul premier Florin Cîţu şi foştii miniştri ai Sănătăţii Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă cu privire la săvârşirea unor infracţiuni de abuz în serviciu în legătură cu achiziţia de vaccin anti-COVID.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3875 secunde