Doi pompieri de la Stația Midia, salvatori în timpul liber, la un accident rutier din Năvodari

713
Doi pompieri de la Stația Midia, salvatori în timpul liber, la un accident rutier din Năvodari - pompieritimpliber2-1619113750.jpg

Articole de la același autor

Doi pompieri de la Stația Midia, abia ieșiți din tura de 24 de ore, au intervenit pentru salvarea victimelor unui accident rutier petrecut, miercuri, în orașul Năvodari.

Cei doi pompieri, plutonier adjutant Dănuț Iordan Voicu și plutonier adjutant Marian Echim, erau încă în uniformele de serviciu, de SMURD, și se îndreptau spre casă, dar s-au oprit la un magazin pentru cumpărături, când au auzit un zgomot puternic, urmat de un claxon prelungit. Realizând că a avut loc un accident rutier, cei doi s-au grăbit să intervină. Accidentul avusese loc pe strada Albinelor, în apropierea magazinului unde se aflau, iar trei persoane erau rănite.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Dobrogea” au relatat, referitor la cele întâmplate: „În timp ce acorda ajutor victimei din prima mașină, Marian l-a rugat pe un cetățean aflat în apropiere:

- Sunați repede la 112 să vină pompierii cu echipajul medical și cel de descarcerare!

- Păi, voi nu sunteți de la pompieri?

- Ba da, domnule, dar am ieșit din tură.

- Păi, și ce căutați aici?

- Uite, ne asigurăm că oamenii aceștia rămân în viață până vin echipajele!”.

Între timp, colegul său, Dănuț Iordan Voicu, a ajutat victimele din cealaltă mașină, două femei, mamă și fiică. „A evaluat situația medicală și a acordat primul ajutor persoanei cel mai grav afectate.

-Vă rog să vă liniștiți, doamnă! Sunt aici pentru a vă ajuta. Imediat vin și ambulanțele, i-a spus Dănuț pasagerei din dreapta, care era conștientă, dar avea sângerări nazale și o contuzie la cap.

Lângă el a ajuns și Marian.

- Cum este?

- Sunt stabile. E totul în regulă!

- Hai să mă ajuți la cealaltă mașină. Nu îl putem scoate până nu vine descarcerarea, dar nu vreau să se agite acolo și să pățească ceva mai rău”, au mai descris reprezentanții ISU Dobrogea.

În scurt timp, la fața locului au sosit două ambulanțe și o autospecială de stingere și descarcerare. Cei doi pompieri le-au prezentat situația victimelor, care au fost preluate de echipajele medicale pentru a fi duse la spital.

Cei doi pompieri, plutonier adjutant Dănuț Iordan Voicu și plutonier adjutant Marian Echim, lucrează împreună de 15 ani, fiind mereu în aceeași echipă. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5287 secunde