Detașament de pompieri în județul Constanța, cu bani de la CNE Cernavodă

1675
Detașament de pompieri în județul Constanța, cu bani de la CNE Cernavodă - fonddetasamentpompieri-1617991255.jpg

Articole de la același autor

O nouă subunitate de pompieri va fi înființată în județul Constanța. Este vorba despre Detașamentul Special de Pompieri Cernavodă, care va avea aproape 80 de posturi, va funcționa în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea”, dar cu finanțare de la SN Nuclearelectrica SA.

La Centrala Nuclearoelectrică Cernavodă este nevoie de o structură specializată pentru intervenții rapide, în cazul producerii unui eveniment major. Au constatat-o experții internaționali, au susținut-o și autoritățile românești, încă de acum patru ani. Astfel, în 2017, la CNE Cernavodă a avut loc un audit realizat de Departamentul pentru Situații de Urgență și Agenția Internațională de Energie Atomică. Concluziile au fost tranșante. „Raportul echipei de experți internaționali subliniază necesitatea întăririi managementului situațiilor de urgență „on-site”, astfel încât să fie diminuat riscul unui prim răspuns deficitar al echipelor de intervenție care deservesc în prezent platforma. În contextul actual, acest aspect reprezintă o vulnerabilitate, din perspectiva sistării licenței de funcționare, care va determina o reducere cu aproximativ 20% a energiei furnizate în sistemul național energetic”, au arătat reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne.

În consecință, se impunea ca autoritățile să facă demersuri pentru prevenirea și reducerea riscurilor de producere a incendiilor și de asigurare a unei intervenții rapide, din exteriorul CNE Cernavodă, dar de la o distanță mică.



Detașamentul va avea 77 de posturi de pompieri


Prin urmare, s-a luat decizia înființării Detașamentului Special de Pompieri Cernavodă. „Pentru înființarea subunității profesioniste speciale de intervenție ”Detașamentul special de pompieri Cernavodă”, sunt necesare 77 posturi, din care doi ofițeri, un maistru militar și 74 subofițeri. În acest sens, prin proiect se propune ca posturile necesare pentru înființarea subunității profesioniste speciale de intervenție ”Detașamentul special de pompieri Cernavodă” să se asigure prin suplimentarea posturilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, pentru Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Dobrogea” al Județului Constanța, prin redistribuire de la nivelul Ministerului Afacerilor Interne”, au arătat reprezentanții MAI. Cât privește finanțarea prin care vor fi acoperite cheltuielile unității respective, acestea vor fi asigurate de către SN Nuclearelectrica SA. Proiectul privind înființarea acestui detașament a fost supus consultării publice, fiind publicat pe 5 aprilie, iar cei interesați pot transmite opinii, sugestii sau propuneri timp de zece zile calendaristice, pe adresa de email [email protected].



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4421 secunde