Eroi și în timpul liber. Doi pompieri au salvat victimele unui incendiu

314
Eroi și în timpul liber. Doi pompieri au salvat victimele unui incendiu - pompieriincendiu-1618508446.jpg

Articole de la același autor

Doi pompieri aflați în timpul liber au fost primii care au intervenit la incendiul care a izbucnit, în după-amiaza zilei de marți, 13 aprilie, la intersecția străzii Iederii cu Șoseaua Mangaliei, în municipiul Constanța. Fumul dens și negru s-a văzut de la o distanță de câțiva kilometri, două case au fost afectate, iar două persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, una dintre ele fiind transportată la spital în stare critică.

Cei doi pompieri care au intrat în foc, deși erau în timpul liber, pentru a salva oamenii din case, sunt plutonier major Marian Popescu, de la Detașamentul Palas Constanța și plutonier Ionuț Ghiță, de la Secția de Pompieri Mangalia.

Ionuț Ghiță tocmai se întorcea de la cumpărături și era pe drum spre casă când a văzut fumul negru. A ajuns în câteva secunde în fața casei în flăcări și de la oamenii care se strânseseră în fața caselor a aflat că se sunase deja la 112 și că un băiat era deja sus, la mansardă, cu un furtun cu apă, luat din grădină.

„Ionuț a observat la etaj un bărbat care se chinuia să pătrundă în casă și, cu ajutorul unui furtun de grădină, încerca să stingă incendiul din interior.

Nu a stat prea mult pe gânduri și, instinctual, s-a folosit de elementele de construcție ale casei și a ajuns lângă bărbatul de la etaj:
- Dă-mi voie să te ajut! Sunt pompier. Știu ce e de făcut.

- Păi, și eu sunt pompier, colega, i-a răspuns acesta. Eu sunt liber azi. Colegii mei sunt pe drum.

- Și eu sunt în tura liberă. Intrăm să vedem dacă e cineva în casă?”, au arătat reprezentanții ISU Dobrogea.

Cei doi au intrat în casă, unde au găsit o femeie aflată în stare de șoc, pe care au scos-o afară, iar în altă încăpere l-au găsit și pe soțul acesteia, care avea răni pe corp.

„Între timp, la fața locului au ajuns și colegii lor, echipați corespunzător, care le-au pus la dispoziție o scară pentru a facilita salvarea femeii. Apoi, Ionuț și Marian au pătruns în altă încăpere, unde l-au găsit pe bărbat, care avea răni pe aproape tot corpul. Era în stare de șoc, așa că au trebuit să îl extragă din cameră cu foarte mare grijă”, au mai arătat pompierii.

Incendiul a fost stins înainte să se extindă, iar pagubele să fie mult mai mari – mai ales că la parterul casei erau trei butelii de aragaz încărcate.

Marian Popescu este pompier de peste 15 ani, iar Ionuț Ghiță, de 5 ani.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5924 secunde