Dosar penal în cazul tinerilor confirmați cu COVID-19, care au venit pe litoral să petreacă

288
Dosar penal în cazul tinerilor confirmați cu COVID-19, care au venit pe litoral să petreacă - dosarcovidcostinesti-1597082402.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii din Vaslui au deschis un dosar penal în cazul celor 30 de tineri, din Vaslui, care au venit la Costinești, la mare, deși câțiva dintre ei aveau simptome de coronavirus, s-au testat, dar nu au mai așteptat rezultatul analizelor și au venit pe litoral. "S-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor. Dosarul este in rem, se fac cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui", a afirmat Bogdan Gheorghiță, purtător de cuvânt al IPJ Vaslui.

La sfârșitul lunii trecute, mai mulți tineri, printre care și fiica unui ambulanțier de la Serviciului de Ambulanță Vaslui, au participat la o petrecere de majorat. După petrecere, mai mulți dintre participanți au avut semne de răceală și au mers la spital, unde au fost testați pentru SARS-CoV-2. Printre aceștia, s-a numărat și fiica ambulanțierului. Fără să aștepte rezultatul testului, tinerii au venit la Costinești, pentru a continua petrecerea. Pe 3 august, rezultatul testării a arătat că tânăra era pozitivă pentru COVID. În aceeași zi, tatăl fetei a luat o ambulanță și a venit pe litoral pentru a-și lua fata acasă.

Ancheta urmează să stabilească și dacă angajatul SAJ Vaslui avea permisiunea Direcției de Sănătate Publică pentru a veni pe litoral, având în vedere că era contact direct al tinerei. Totodată, ceilalți tineri au fost transportați de la mare la Bârlad cu un microbuz al ISU, în două serii. La spital, zece dintre ei au fost confirmați cu COVID-19 și au rămas internați, în vreme ce restul au fost izolați la domiciliu. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 11 August 2020
Stire din Economie : Pulsul economiei
Pagina a fost generata in 1.4535 secunde