Dosare penale pentru evaziune fiscală deoarece nu-și treceau veniturile în contabilitatea firmelor

2101
Două persoane se află în atenția polițiștilor de la Biroul de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliției din Medgidia după ce au omis să-și evidențieze veniturile în contabilitatea firmelor pe care le dețin.
Bianca Stănescu are 21 de ani și locuiește în Cuza Vodă. Tânăra este administrator la societatea comercială "Sistem Turbo" SRL, cu sediul în Cuza Vodă. Potrivit anchetatorilor, în perioada iunie-iulie 2008, ea nu a întocmit evidența contabilă a acestei societăți comerciale și pe cale de consecință, nu a evidențiat venituri ale societății, în cuantum de 906.016 lei, reprezentând vânzări de cereale către trei societăți din Constanța, Iași și București. Oamenii legii susțin că ea a emis 19 facturi fiscale către cele trei firme, dar s-a sustras de la plata unui impozit pe profit, de 121.817 lei, la care au fost calculate accesorii aferente în valoare de 57.454 lei și a unui TVA de 144.658 lei, sume cu care a fost prejudiciat bugetul de stat.
O altă persoană care se află în atenția polițiștilor este Gogu Ioniță, de 57 de ani, din Cuza Vodă. El are calitatea de administrator al societății comerciale "Trandafirul Roșu" SRL, cu sediul în Cuza Vodă. Bărbatul este acuzat de polițiști că, în perioada august-octombrie 2008, nu a întocmit evidența contabilă a firmei pe care o conduce. Drept urmare, el nu a evidențiat venituri ale societății, în valoare de 1.748.630 lei, reprezentând vânzări de cereale către două societăți din Constanța, cărora le-au fost emise 11 facturi fiscale. Prin această modalitate, oamenii legii susțin că Gogu Ioniță s-a sustras de la plata unui impozit pe profit de 235.110 lei, la care au fost calculate majorări de întârziere în cuantum de 81.835 lei și de la plata unui TVA de 279.193 lei. La toate acestea, au mai fost calculate și majorări de întârziere în valoare de 100.601 lei, sume cu care a fost prejudiciat bugetul de stat.
Cele două persoane sunt cercetate în stare de libertate pentru evaziune fiscală.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3394 secunde