Două persoane, reţinute de DIICOT! Sunt acuzate că au obligat o femeie cu handicap să facă videochat

222
Două persoane, reţinute de DIICOT! Sunt acuzate că au obligat o femeie cu handicap să facă videochat - ziuapolitieiromane201722-1689069772.jpg
Un bărbat şi o femeie au fost reţinuţi de procurorii DIICOT Ploieşti într-un dosar de trafic de persoane, ei fiind acuzaţi că au obligat o femeie încadrată în grad de handicap să practice videochat, scrie Agerpres.

Conform datelor comunicate, marţi, de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova, din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2021, bănuiţii, profitând de starea de vădită vulnerabilitate a unei persoane vătămate (încadrată în grad de handicap şi necesitând monitorizare şi tratament de specialitate), ar fi recrutat-o şi adăpostit-o, în scopul exploatării, prin practicarea de activităţi de videochat.

"Persoana vătămată, înrudită cu unul dintre bănuiţi, ar fi fost determinată, prin exercitarea de presiuni psihice şi fizice, să desfăşoare activităţile, strict în folosul persoanelor bănuite, care, pentru a creşte perioada de expunere în mediul online, i-ar fi oferit, spre consum, produse pe bază de cafeină, incompatibile cu tratamentul necesar persoanei vătămate", spun anchetatorii.

De asemenea, în acelaşi interval de timp, bănuiţii ar fi determinat o altă persoană vătămată să practice acelaşi tip de activităţi, în scopul de a obţine beneficii financiare importante.

Cele două persoane reţinute sunt soţ şi soţie, au precizat, pentru AGERPRES, surse judiciare.

În acest dosar a fost pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară, în judeţul Prahova, la locuinţa persoanelor bănuite, fiind descoperite şi ridicate mai multe mijloace de probă.

Cei doi inculpaţi au fost reţinuţi, fiind prezentaţi, marţi, Tribunalului Prahova cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

La activităţi au participat şi jandarmi din cadrul Grupării Mobile "Matei Basarab" Ploieşti.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.478 secunde