Dragorul maritim „Lt. Lupu Dinescu” a plecat spre portul Odessa

205
După exercițiile desfășurate în comun la exercițiul multinațional „Poseidon”, atât cu navele din gruparea navală permanentă NATO de luptă contra minelor marine SNMCMG-2, cât și cu navele militare românești prezente în Marea Neagră, echipajul dragorului maritim „Locotenent Lupu Dinescu” (DM-25) și-a încheiat cu succes prima parte a misiunii.

„Participarea la acest exercițiu multinațional a reprezentat un prilej excepțional pentru îmbunătățirea și dezvoltarea nivelului de pregătire, consolidat de-a lungul misiunilor la care am participat, și, totodată, pot spune că a fost o confirmare a gradului ridicat de seriozitate și profesionalism deținut de fiecare membru din echipaj. Sunt mândru că mă pot baza, în orice situație, pe echipajul navei pe care o comand, că acesta îndeplinește sarcinile încredințate și că respectă conduita militară. Exercițiul întrunit din această perioadă a avut un nivel ridicat de complexitate, fapt dovedit de diversitatea sarcinilor și acțiunilor pe care nava noastră le-a desfășurat în comun cu alte nave ale Forțelor Navale Române și ale partenerilor străini”, a afirmat comandantul dragorului maritim „Locotenent Lupu Dinescu”, locotenent-comandor Ionuț Diaconu.

Luni, 8 martie, împreună cu celelalte nave din gruparea navală permanentă NATO, dragorul a plecat din portul militar Constanța și a luat cap-compas portul ucrainean Odessa. „În continuare, ne vom desfășura misiunile specifice, iar după escala pe care o vom face în Ucraina, pentru refacerea capacității de luptă, dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu” va executa activități de instruire specifice, în apele internaționale ale Mării Negre”, a adăugat Ionuț Diaconu. Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4331 secunde