Dragorul maritim „Lt. Lupu Dinescu”, în misiune în Marea Neagră

461

Articole de la același autor

Dragorul maritim „Lt. Lupu Dinescu”, alături de navele partenere din gruparea navală permanentă NATO de luptă contra minelor, a luat parte, în perioada 2-5 noiembrie, la exercițiul multinațional MCM „Poseidon 20”, organizat de forțele navale ale Bulgariei. Marinarii și scafandrii militari din șase țări străine au executat, sub stindard NATO, misiuni de căutare de mine marine în zona de sud-vest a Mării Negre.

Gruparea navală Standing NATO Mine Counter Measures Group Two - SNMCMG2 este condusă de nava de sprijin logistic „Aliakmon” (Grecia), iar la exercițiul multinațional au participat nave de luptă din Bulgaria, Franța, Italia, Spania și Turcia.

Obiectivul principal al activităților desfășurate de parteneri este reprezentat de consolidarea cooperării între forțele navale participante în domeniul luptei contra minelor marine. După opt zile de la plecarea din portul militar Constanța, comandantul dragorului maritim românesc, locotenentul-comandor Ionuț Diaconu, este mulțumit de atitudinea militarilor și de felul în care aceștia își îndeplinesc cu seriozitate sarcinile.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7451 secunde