Drapelul, celebrat de militarii profesioniști la "Crucea eroilor căzuți în Primul Război Mondial", la Biruința

196

Articole recomandate

Anul acesta, Liga Militarilor Profesioniști a cinstit Drapelul Național la monumentul aflat în localitatea Biruința, ce a fost ridicat în anul 1991, în memoria ostașilor căzuți pe câmpurile de luptă în Primul Război Mondial, în zona Topraisar – Muratan. „Aducem, o dată în plus, prinos de recunoștință, celor care s-au jertfit pentru țară, purtând Tricolorul în suflet!”, au transmis reprezentanții LMP. Din delegația LMP au făcut parte președinte Constantin Anca, președinte de onoare Dănuț Albu, prim-vicepreședinte Sorin Bercaru și vicepreședinte Dănuț Mocanu.

Reamintim că monumentul „Crucea eroilor români căzuți în Primul Război Mondial” a fost ridicat în 1991, la inițiativa lui Dumitru Florea, cu sprijinul lt. col. Sandu Crintea, comandantul Regimentului 34 Mecanizat, și a jurnalistei Aurelia Lăpușan, în apropiere de un alt monument, ridicat de germani, în cinstea militarilor nemți morți în confruntările armate de la Topraisar. În prezent, pasionații de istorie sau cei curioși să afle mai multe despre trecutul ținutului de la malul mării trebuie să se înarmeze cu multă răbdare, nervi de fier și mijloace de transport rezistente pentru a vizita cele două monumente, amplasate în plin câmp, până la care se poate ajunge numai pe drumeaguri făcute de oameni, prin plin câmp.

Monumentul a fost luat în evidența Consiliului Județean Constanța, dar deocamdată se analizează dacă se „merită” să se facă investiții în reabilitarea lui, în condițiile lipsei unui drum spre acces spre acesta. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5575 secunde