Droguri confiscate în ultimele două decenii, în toată țara, distruse la Constanța

235
Droguri confiscate în ultimele două decenii, în toată țara, distruse la Constanța - fonddroguridistruse1-1576100952.jpg

Articole de la același autor

Operațiune de amploare, ieri, într-un incinerator din comuna constănțeană Lumina: polițiștii au distrus aproximativ 1,8 tone de droguri, confiscate în ultimii 19 ani, în mai bine de o mie de dosare penale!


Saci și cutii, pline cu droguri și obiecte folosite la practicile ilegale, au fost aduse, ieri dimineață, la incineratorul autorizat din comuna constănțeană Lumina. Potrivit reprezentanților Poliției Române, este vorba despre cantități importante de droguri, de tot felul, confiscate în peste o mie de dosare, în toată țara și păstrate în camera de corpuri delicte până la finalizarea cercetărilor și emiterea unei sentințe judecătorești definitive. Astfel, au fost aduse aproximativ 1,8 tone de droguri, dintre care heroină, cocaină, cannabis, rezină de cannabis, amfetamină, opiu, etnobotanice, dar și bunuri care purtau urme de droguri. 


"Sunt droguri confiscate în dosare penale, instrumentate din 2001 până în 2019, inclusiv. În total, sunt 1150 dosare soluționate. Distrugerea se desfășoară în prezența unei comisii, conform prevederilor Legii 43/2000, formată din reprezentanți ai Ministerului Mediului, Agenției Naționale Antidrog, DIICOT, al Poliției Române și un judecător delegat din partea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța", a afirmat comisarul șef Andrei Florin, responsabilul cu camera de corpuri delicte de la nivelul IGPR. 


Astfel de distrugeri au loc anual, a subliniat comisarul șef Andrei Florin, și sunt vizate doar drogurile din dosarele în care s-a încheiat cercetarea judecătorească. Se recurge la această metodă din lipsă de spațiu, căci "nu avem atâta spațiu de depozitare". Cea mai mare cantitate incinerată, în ultimii ani, a fost de cinci tone, iar distrugerea a avut loc tot la incineratorul din județul Constanța, care a câștigat procedura de atribuire a serviciului de distrugere, scos la licitație de IGPR. În consecință, drogurile din toată țara sunt distruse în județul Constanța!


Operațiunea de distrugere trebuie să se desfășoare în condiții de maximă securitate, sub observarea comisiei, care verifică atât cantitățile, cât și existența sigiliilor. 


Multe capturi de droguri, dar în cantități mici 
Comisarul șef Andrei Florin a arătat că, în ultimii ani, a crescut numărul capturilor de cantități mici de droguri. De altfel, acest aspect este consemnat și în Raportul anual privind drogurile din România pe 2018. La nivelul țării, "traficul și consumul de droguri ca fenomen rămâne concentrat în București și în județele Timiș și Constanța", acestea fiind zonele cu semnificative capturi. "Traficul la nivel stradal se caracterizează în continuare prin cantități mici capturate, deși înregistrează creșteri ale numărului de capturi", se menționează în raportul respectiv.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5968 secunde