Dublă aniversare la Petromidia: cocsarii au depănat amintiri

4063
Dublă aniversare la Petromidia: cocsarii au depănat amintiri - petromidiacocsare-1430242686.jpg

Articole de la același autor

Dublu eveniment aniversar, ieri, la Rafinăria Petromidia: s-au marcat așa cum se cuvine Ziua Mondială a Securității și Sănătății în Muncă, dar și împlinirea a 30 de ani de la înființarea și darea în folosință a instalației de cocsare.

Felicia Andrei, QHSE Group manager în cadrul Rompetrol Rafinare, cea responsabilă cu securitatea și sănătatea în muncă, gazda acestui dublu eveniment, a reușit să readucă la un loc toate generațiile de "cocsari", pe care i-a provocat la o sesiune fulger de depănat amintiri și povești. Cu umoru-i caracteristic, veteranul Alexandru Nicolcioiu, cu numele căruia se confundă o bună bucată din istoria Petromidia, a pus pe tapet, spre deliciul audienței, întâmplări și povești spumoase cu și despre instalația de cocsare, dar și despre oamenii care au reușit să pună în funcțiune această instalație inedită pe platformă.

Florin Bortoș, șeful secției de cocsare, a premiat la final toți colegii "cocsari", regizând simbolic și o viitoare predare de ștafetă către generația mai tânără. "Am fost pionierii în cocsare la Petromidia, am trecut prin vremuri grele, dar instalația a trecut prin mai multe procese de modernizare și a ajuns astăzi să fie cea mai bună instalație de cocsare din România. În prezent producem 600 tone de cocs pe zi", a declarat Florin Bortoș.

Yedil Utekov, directorul general al Rompetrol Rafinare, le-a mulțumit cocsarilor pentru activitatea depusă și le-a urat "La mulți ani!"

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4911 secunde