După patru ani de rate, o femeie s-a trezit că a plătit doar 1 leu către bancă

889
După patru ani de rate, o femeie s-a trezit că a plătit doar 1 leu către bancă - ban-1672934554.jpg

Articole de la același autor

După ce a plătit rate timp de patru ani, o femeie din Iași s-a trezit că a plătit doar 1,3 lei în contul împrumutului. În 2021, împotriva ei au început procedurile pentru executarea silită, potrivit Realitatea


Cazul este relatat de ziaruldeiasi.ro, care arată că femeia împrumutase 5.000 de lei, iar în 2021, când împotriva ei au început procedurile de executarea silită, datoria către bancă se ridica la 4.998,70 lei.

Lenuţa B. a luat în 2006 un credit pe 10 ani de la Banca Comercială Română. A achitat rate timp de patru ani. În iunie 2011, banca a cesionat creanţa către altă bancă, dar a fost cedată succesiv, până a ajuns la un recuperator, Invest Capital Ltd.


În octombrie 2021, după ce timp de 10 ani nu se întâmplase nimic, recuperatorul a apelat la un executor judecătoresc pentru executare silită. Astfel, în februarie 2022, femeia s-a adresat instanţei, invocând faptul că dreptul de acţiune al recuperatorului se stinsese de mult.

Termenul de prescripție a unei datorii este de trei ani

Conform legii, termenul general de prescripţie a unei datorii este de trei ani. În cazul unui credit bancar, acesta se aplică pentru fiecare rată în parte.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.503 secunde