E oficial: ce schimbări vor fi aduse uniformei polițiștilor!

1279
E oficial: ce schimbări vor fi aduse uniformei polițiștilor! - uniforme-1631815562.jpg
În ultimii ani, în repetate rânduri, polițiștii au semnalat că nu mai vor să iasă în patrulare în pantaloni la dungă, cămașă și pantofi cu toc, ce nu sunt practice din niciun punct de vedere, dar mai ales când este cazul urmăririi unui suspect. De altfel, în urmă cu puțin timp cotidianul „Cuget Liber” a prezentat nemulțumirile oamenilor legii, care de aproape doi ani așteptau aprobarea noilor modele.

Miercuri, 15 septembrie, în ședința de Guvern a fost adoptată hotărârea privind modificarea și completarea HG 1061/2002, privind stabilirea uniformei, echipamentului specific și însemnelor distinctive pentru polițiști. Dar, așa cum au arătat oamenii legii, nu se schimbă prea multe.

„Designul uniformei nu se schimbă, iar modificările vor consta în faptul că articolele de echipament din compunerea uniformelor de poliție să poată fi confecționate din materiale cu proprietăți termice superioare, care să contribuie la creșterea confortului în purtare. De asemenea, croiala va fi adaptată necesităților și eliminarea limitărilor de genul «pulover cu ancheor, pantaloni din tercot sau pantofi din piele», astfel descrierea articolelor de echipament să fie suficient de permisivă la schimbare”, a afirmat Cosmin Andreica, liderul Sindicatului Europol. Polițiștii speră ca cel mai devreme în decembrie să aibă primele uniforme din materiale tehnice.

Se impune menționat că modificările vor viza atât Poliția Română, cât și Poliția de Frontieră.

Alte modificări introduse în legislație sunt: sancționarea contravențională a persoanelor fizice sau juridice care produc sau comercializează articole de echipament sau însemne distinctive din compunerea uniformelor de poliție, în afara procedurilor legale de achiziție publică; stabilirea unei structuri unice a normelor de echipament, atât pentru ofițeri cât și pentru agenții de politie; flexibilitatea cadrului normativ, astfel încât articolele de echipament să poată fi confecționate din materiale cu proprietăți termice superioare care să contribuie la creșterea confortului în purtare; stabilirea duratei de folosință a uniformelor pentru elevii școlilor de poliție ca inventar de unitate, pentru a putea fi corelată cu durata de școlarizare, astfel încât echiparea elevilor din anul I să se realizeze cu echipament nou; introducerea unor articole de echipament specific care să asigure confortul termic și protecția efectivelor participante la misiuni interne și internaționale.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6612 secunde