Eroul - revoluționar Barbu Dănescu a fost condus pe ultimul drum

192

Articole de la același autor

Rude, revoluționari și prieteni l-au condus, vineri, pe ultimul drum, pe constănțeanul Barbu Dănescu. Capela Militară, unde a avut loc slujba religioasă s-a dovedit neîncăpătoare, numeroși constănțeni venind să-și ia rămas bun de la cel care, până în ultima clipă, a dat dovadă de altruism, salvând doi copii de la înec, cu prețul propriei vieți. Înmormântarea a avut loc la Cimitirul municipal Constanța.

De asemenea, la înmormântare au fost prezenți reprezentanți ai autorității județene. "Consiliul Județean Constanța este alături de familia Dănescu, în greaua pierdere suferită prin dispariția celui ce a fost Barbu Dănescu. Adevărat erou, primul președinte al Consiliului Provizoriu de Uniune Națională Constanța și primul oficial al municipiului Constanța de după revoluție, a salvat cu prețul vieții doi copii de la înec. În vârstă de 62 de ani, Barbu Dănescu a lăsat în urmă amintiri dragi tuturor celor care l-au cunoscut, iar Constanței, Universitatea Ovidius. Dumnezeu să te odihnească, Barbu Dănescu, constănțenii nu te vor uita niciodată" - a fost mesajul transmis de conducerea Con-siliului Județean Constanța.

Reamintim că, marți dimineață, Barbu Dănescu înota în dreptul plajei Trei Papuci când a observat doi copii care fuseseră luați de valuri. Fără să ezite, bărbatul a pornit în ajutorul celor doi. A reușit să-i aducă până aproape de țărm, de unde au fost preluați de salvamar. Când a fost scos și el din apă, constănțeanul era inconștient. A fost resuscitat de două ori până să ajungă la Urgența Spitalului Județean Constanța, dar organismul i-a mai rezistat până a doua zi, când a încetat din viață.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.385 secunde