Radu Vasile, condus pe ultimul drum. Fostul premier, înmormântat cu ONORURI MILITARE

121
Radu Vasile, condus pe ultimul drum. Fostul premier, înmormântat cu ONORURI MILITARE - raduvasile-1373021452.jpg

Articole de la același autor

Zeci de persoane l-au condus, astăzi, pe ultimul drum, pe fostul premier Radu Vasile. Plecat dintre noi miercuri, după mai mulți ani în care a suferit de cancer la colon, Radu Vasile a fost înmormântat cu onoruri militare, la Cimitirul Bellu Catolic.

Radu Vasile a fost înmormântat la Cimitirul Bellu Catolic, în apropierea mormântului mentorului său în politică, Corneliu Coposu. O slujbă religioasă a avut loc la capela din incinta cimitirului, la finalul acesteia fiind trase mai multe salve de armă în memoria fostului premier.

De joi, sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Radu Vasile a fost depus la Senat, unde mai multe personalități din viața politică, între care președintele Traian Băsescu, președintele Senatului, Crin Antonescu, și fostul șef de stat Ion Iliescu. Ei au lăudat deciziile bune pe care le-a luat acesta la finele anilor 90, într-o perioadă tulbure pentru România.

Traian Băsescu a sosit printre primii la căpătâiul lui Radu Vasile și a avut numai cuvinte de laudă pentru fostul premier. "Pentru mine a fost un prim-ministru extraordinar de bun pentru că a lăsat libertatea fiecărui ministru să facă ceva bun, să rămână ceva de pe urma guvernului (...) El a ținut la mine, eu la el. Ne-am respectat reciproc", a declarat președintele.

Ion Iliescu, Crin Antonescu și liderul PPDD, Dan Diaconescu, au ținut și ei să-și ia rămas bun de la Radu Vasile. "Avea doar 71 de ani, avea încă potențial și intelectual. Durerea mare e a familiei, a soției...și ea e bolnavă", a spus fostul președinte Ion Iliescu.

"Eu am venit aici să aduc un omagiu lui Radu Vasile, fostul premier, un om deosebit de care mă leagă foarte multe amintiri", a afirmat Crin Antonescu, liderul PNL.

La sicriul fostului premier a sosit și Dan Diaconescu. "Radu Vasile nu mi-a fost doar invitat la emisiuni de multe ori, ci și prieten care-mi dădea sfaturi chiar și în materie de televiziune, am multe amintiri speciale cu marele dispărut", a spus Diaconescu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.392 secunde