Acțiune a Agenției Naționale Antidrog la Costinești

"Etnobotanicele pun capăt distracției!"

819
Vineri, începând cu ora 11.00, în stațiunea Costinești, a avut loc o amplă campanie - "Absentul" - împotriva plantelor etnobotanice. Sub deviza "Etnobotanicele pun capăt distracției!", Agenția Națională Antidrog și firma "Mercury 360" au pregătit un pat de spital, așezat strategic între șezlonguri.

Această idee a aparținut firmei colaboratoare, astfel "am făcut o aluzie în ceea ce privește riscul la care se expun tinerii, consumatorii, care în final pot ajunge pe patul de spital", a precizat creative director "Mercury 360", Liviu Țurcanu.

Bogdan Gheorghe, din cadrul Agenției Naționale Antidrog, a decla-rat că "sezonul estival reprezintă o sursă pentru comercianții de plante psihoactive și de aceea am ales desfășurarea campaniei pe plajă, locul unde tinerii își petrec o mare parte a timpului".

Grupul țintă este cel al adolescenților și tinerilor cu vârste între 15 și 24 de ani din unitățile de învățământ, sistemul rezidențial de protecție a copilului și comunitatea, în general.

Acțiunea care a început vineri se va desfășura în același loc, în Costinești, până duminică, iar întreaga campanie "Absentul" va fi finalizată la sfârșitul acestui an.

De ce o astfel de campanie?

"Absentul" reprezintă prima cam-panie națională de prevenire a consumului de substanțe psihoactive (impropriu denumite "droguri legale" sau "plante etnobotanice"). Problematica consumului de sub-stanțe cu proprietăți halucinogene este de dată relativ recentă în toate statele membre ale spațiului comunitar, neexistând încă un răspuns eficient în plan legislativ care să contribuie la diminuarea fenomenului.

În aceste condiții, singurele tipuri de programe / proiecte / intervenții de impact care pot contribui la diminuarea consumului de substanțe noi cu proprietăți psihoactive sunt cele de prevenire prin: informarea populației generale și categoriilor vulnerabile în legătură cu riscurile consumului și formarea de abilități de viață sănătoase care să determine în timp creșterea influenței factorilor de protecție individuali și sociali și scăderea factorilor de risc. Programele alternative de petrecere a timpului liber reprezintă o altă categorie de programe care își dovedesc eficiența în timp.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6379 secunde