Evaziune fiscală, spălare de bani și înșelăciuni, la trei societăți comerciale din Constanța

427
Evaziune fiscală, spălare de bani și înșelăciuni, la trei societăți comerciale din Constanța - evaziunefiscala-1532447363.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii specializați în investigarea criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța au efectuat, ieri, 16 percheziții, în cadrul unui dosar penal pentru evaziune fiscală, spălare de bani și înșelăciune. Prejudiciul cauzat este estimat la peste 5.159.000 de lei.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, fac cercetări pentru evaziune fiscală, spălare de bani și înșelăciune, fiind puse în executare 16 mandate de percheziție, prin care s-a autorizat efectuarea unor acte de procedură penală la sediile sociale a trei societăți comerciale, din județul Constanța. La efectuarea perchezițiilor, au participat 29 de polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Constanța.

"Din investigații a reieșit că este vorba despre societăți tip fantomă, care au indus în eroare reprezentanți ai mai multor societăți comerciale, prin achiziționarea unor produse folosite în agricultură (îngrășăminte chimice) pe care, ulterior, nu le-au mai achitat și nu au evidențiat în documentele financiar contabile producția agricolă obținută în aceeași perioadă, aceasta fiind comercializată în numele și pe seama altor societăți comerciale, prejudiciind în acest fel bugetul de stat și alte societăți comerciale", precizează reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

De asemenea, polițiștii au descoperit și ridicat documente financiar-contabile necesare soluționării cauzei penale și documentării activității infracționale de care sunt bănuiți reprezentanții societăților comerciale în cauză.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat și altor societăți comerciale este estimat la aproximativ 5.159.806 de lei. Șase persoane, dintre care doi inculpați și patru suspecți, au fost conduse și audiate la sediul IPJ Constanța, acestea fiind cercetate în stare de libertate.

Polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale și pentru identificarea tuturor persoanelor implicate. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7534 secunde