EVAZIUNE în PORT / Grupare de români și coreeni reținuți pentru o evaziune de 2 milioane de euro

165
EVAZIUNE în PORT / Grupare de români și coreeni reținuți pentru o evaziune de 2 milioane de euro - container1321639406-1411552595.jpg

Articole recomandate

Ofițeri specializați ai Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, în colaborare cu polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, cu sprijinul de specialitate al Departamentului de Informații și Protecție Internă, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, au finalizat cercetările într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani, în care sunt inculpate 32 de persoane juridice și fizice. Suspecții sunt acuzați că au prejudiciat statul cu peste 2,2 milioane de euro.

Ieri, suspecții au fost duși la audieri, iar la final zece dintre aceștia, cetățeni români și coreeni, au fost reținuți. Astăzi urmează ca suspecții să fie duși în fața instanței, cu propunere de arestare preventivă.

Din cercetările efectuate de polițiștii de frontieră, sub coordonarea procurorului de caz, a rezultat că mai mulți cetățeni români și coreeni au înființat firme "fantomă" prin care sub-contractau lucrări de construcții nave și, ulterior, prin emiterea unor documente fictive, au prejudiciat bugetul statului cu peste 9,5 milioane lei, prin eludarea legislației fiscale.  Cercetările continuă în vederea depistării tuturor persoanelor implicate și stabilirii întregii activități infracționale. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4864 secunde