Evenimente și în acest week-end

563
Duminică, cu începere de la ora 10, conducerea Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța va depune o coroană de flori la Cimitirul Eroilor Revoluției, la mormântul sublocotenentului erou Napoleon Stroe, jandarm căzut în decembrie 1989. Garda de onoare va fi constituită dintr-o grupă a Detașamentului Mobil, iar preotul militar Laurențiu Cristinel Oprea va oficia o ceremonie religioasă.
Jandarmeria Română aniversează, pe 3 aprilie, 161 de ani de la înființare. Momentul care marchează întemeierea Jandarmeriei Române a fost 3 aprilie 1850, când, printr-un ofis domnesc, domnitorul Grigore Alexandru Ghica a aprobat hotărârea Divanului obștesc, semnând "Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi". Prin această lege, s-a dat statut juridic armei Jandarmeriei și i s-au stabilit principiile de organizare și funcționare.
Aniversarea celor 161 de ani de existență a armei noastre coincide și cu împlinirea a 117 ani (1 aprilie 1894) de la înființarea primei structuri a Jandarmeriei la Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 20 Ianuarie 2010
Stire din Eveniment : Jandarmeria Română, la oră de bilanț
Pagina a fost generata in 0.6368 secunde