Fenomene meteo periculoase! Cât costă sistemul de alertare prin sms

177
Fenomene meteo periculoase! Cât costă sistemul de alertare prin sms - sistemulroalert1-1511709361.jpg

Articole de la același autor

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a derulat procedura de achiziție publică pentru implementarea sistemului de avertizare a populației în situații de urgență "RO-ALERT". Prin OUG 72 din data de 5 octombrie 2017, IGSU a fost desemnată autoritate contractantă pentru achiziția, în regim de urgență, a echipamentelor hardware, aplicațiilor software și a serviciilor de instalare, precum și pentru punerea în funcțiune aferentă acestora, necesară operaționalizării sistemului RO-ALERT.

Conform prevederilor legale, la procedura de achiziție au fost invitați 14 potențial ofertanți, iar până la data și ora limită prevăzute pentru depunerea ofertelor, IGSU a primit patru astfel de documentații. În urma procedurii de negociere, fără publicare prealabilă a unui anunț de participare, SC Telekom România Communications SA a fost desemnată câștigătoarea procedurii de achiziție, urmând ca aceasta să furnizeze produsele hardware și software. De asemenea, compania menționată va implementa sistemul RO-ALERT, în conformitate cu cerințele autorității contractante, în termenul prevăzut în documentația de atribuire.

"Conform dispoziției Guvernului României, pentru implementarea sistemului RO-ALERT a fost alocată suma de 30.400 mii lei din Fondul de Rezervă bugetară. În urma derulării rundelor de negociere, s-a obținut o reducere substanțială a prețului de contract, acesta fiind în valoare de aproximativ 13.000 mii lei", se arată într-un comunicat al IGSU.

Pe fondul creșterii frecvenței evenimentelor negative generate de manifestarea fenomenelor meteo periculoase, dar și a altor situații soldate cu pierderi de vieți omenești și pagube materiale importante, la nivel guvernamental s-a decis implementarea unui sistem de alertare timpurie a populației asupra manifestării diverselor tipuri de risc. Sistemul de avertizare a populației "RO-ALERT" va permite informarea rapidă a cetățenilor aflați în zonele cu risc major, pentru adoptarea unui comportament adecvat necesar asigurării autoprotecției în caz de urgență. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3756 secunde