Firma lui George Guliu, în continuare în atenția procurorilor

2087
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța îi cercetează pe George Guliu, Radu Nemeș, Andrei Szucs, Șandor Attila Kiss, Alexandru Iosif Gulya, respectiv persoanele juridice SC Excella Real Grup SRL și SC Enviro Invest SRL, pentru comiterea infracțiunii de evaziune fiscală.
Potrivit Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în sarcina lui George Guliu și Radu Nemeș s-a reținut că, în numele și pe seama SC Excella Real Grup SRL, au efectuat o serie de tranzacții comerciale cu mii de tone de combustibil fără înregistrarea veniturilor în evidențele contabile ale societății, atestând în mod nereal că ar fi achiziționat combustibil de la SC Enviro Invest SRL, reprezentată de Andrei Szucs, Șandor Attila Kiss și Alexandru Iosif Gulya.
De asemenea, în sarcina lui Andrei Szucs s-a mai reținut că, în perioada 17 decembrie 2008 - 24 martie 2009, în calitate de asociat unic și administrator al SC Enviro Invest SRL, a livrat circa 50.000 de tone de "păcură neconformă" către o altă societate comercială, fără a evidenția în actele contabile ori în alte documente legale ale societății operațiunile comerciale efectuate și veniturile realizate.
Prejudiciul adus bugetului consolidat al statului este de peste 500.000 de euro.
În vederea recuperării pre-judiciului, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au dispus aplicarea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra cantității totale de 2.071.800 kg de motorină euro 5, care în parte a fost valorificată, fiind virată la bugetul de stat suma de 2.341.680 lei. Totodată, a fost indisponibilizată suma de 2.321.852 lei, ca măsură asiguratorie dispusă în scopul recuperării prejudiciului cauzat bugetului de stat, cercetările  penale fiind în curs, în vederea finalizării urmăririi penale.
Amintim că, tot în acest dosar, procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța au solicitat, în luna februarie 2010, în premieră pe țară, luarea unei măsuri preventive împotriva SC Excella Real Group SRL, care avea "cartierul general" la Nicolae Bălcescu și se ocupa cu rafinarea și comercializarea de produse petroliere. Magistrații constănțeni au respins, la acel moment, propunerea procurorilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6563 secunde