Focuri de armă pentru prinderea unor hoți din mașini din Constanța

1048
2

Articole de la același autor

Urmărire ca în filme pe străzile Constanței și mai multe focuri de arme - la acestea au recurs polițiștii constănțeni, miercuri seară, pentru a prinde doi indivizi suspectați că se "specializaseră" în a sparge autoturisme în municipiul nostru. 
Potrivit oamenilor legii, cei doi au pus în aplicare o metodă banală pentru a jefui autoturisme prevăzute cu sisteme de închidere performante, profitând în mod special de neatenția proprietarilor. Având în vedere că mașinile erau prevăzute cu sisteme de închidere, inițial polițiștii au crezut că au de-a face cu o grupare ce folosea dispozitive de bruiere a telecomenzii de închidere a mașinii. S-a dovedit, însă, că metoda era mult mai simplă. 


Astfel, în timp ce șoferul se pregătea să activeze sistemul de închidere centralizat, îndepărtându-se de mașină, unul dintre suspecți se apropia de vehicul din partea opusă și deschidea una dintre portiere, în general din partea din spate. În consecință, proprietarul se îndepărta liniștit că a încuiat mașina, iar hoții "operau", în doar câteva minute furând tot ce găseau de valoare. Prin metoda aceasta, ne-au precizat surse din rândul polițiștilor, cei doi suspecți, în vârstă de 31 de ani, au comis aproximativ zece furturi, furând laptopuri, poșete, portofele. La fel au procedat și miercuri seara; în jurul orei 19,00, cei doi au pus ochii pe un autoturism aflat în parcarea unui centru comercial, al cărui proprietar tocmai activa sistemul de închidere. Aplicând aceeași metodă, au furat de pe bancheta din spate un rucsac în care se aflau un laptop și mai multe documente, s-au urcat într-un Seat cu numere de Bulgaria și au demarat în trombă. Ghinionul lor a fost însă că erau filați de polițiști, care-i bănuiau deja ca fiind autorii altor spargeri de mașini. Drept pentru care, oamenii legii au pornit în urmărirea lor, iar pentru că indivizii au refuzat să oprească la toate semnalele regulamentare, polițiștii au făcut uz de armele din dotare, trăgând cinci focuri. Câteva gloanțe au nimerit geamurile autoturismului, dar fără ca nimeni să fie rănit. Într-un final au fost prinși în zona Dorally Mall, iar bunurile furate cu câteva minute înainte au fost recuperate. 


Ieri, cei doi indivizi au fost audiați timp de câteva ore la sediul Poliției municipiului Constanța. La final, cei doi au fost reținuți, fiind acuzați de furt calificat. Proprietarii autoturismelor s-ar putea proteja împotriva hoților prin câteva măsuri simple. În primul rând, atrag atenția oamenii legii, șoferii trebuie să verifice dacă au încuiat ușile mașinilor. "Închiderea din telecomandă, de la distanță, este o dovadă de comoditate, iar comoditatea se plătește. Mulți pleacă de lângă mașini și după zece minute își aduc aminte să închidă mașina din telecomandă", au precizat oamenii legii. 


Comentează știrea

job online de acasa
13 februarie 2015
job

Cea mai buna oferta de lucru! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza cu noi si sunt extrem de multumiti! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

MARIA
13 februarie 2015
Angajari in Constanta

AriaStudio din Constanta angajeaza doamne/domnisoare pentru videochat. Comision intre 50-80 % sau posibilitatea unui salariu fix. Ambientul profesional,dar totodata familiar ,ofera modelelor comfortul necesar desfasurarii unei bune activitati .Esti propriul tau sef,benificiind de un program flexibil. Varsta/experienta/aspect fizic :NU CONTEAZA! Aspectul fizic conteaza intr-un procent de 20-30% in activitatea de videochat. Inteligenta, carisma si abilitatea de a comunica cu oamenii si a te face placuta reprezinta restul de 70-80%. Oferim sustinere modelelor ce au nevoie de chirie in Constanta. Te asteptam in echipa noastra! Contact 0721133353-Maria www.ariastudio.ro [email protected]

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 11 Februarie 2015
Stire din Eveniment : Furt din locuință, la Cogealac
Pagina a fost generata in 0.7077 secunde