Fondatorul Untold anunță că se retrage și îi dă în judecată pe cei care i-au afectat imaginea

306
Fondatorul Untold anunță că se retrage și îi dă în judecată pe cei care i-au afectat imaginea - butainstagram29012024-1706820094.jpg

Articole de la același autor

Fondatorul festivalurilor Untold și Neversea a anunțat joi că se retrage din „calitațile executive pe care le deține” și că îi va da în juduecată pe cei care l-au „defăimat”.


“Bogdan Buta respinge cu fermitate acuzațiile aduse în media cu privire la pretinse fapte ce ar fi avut loc în urmă cu trei ani. Pe baza informațiilor pe care le deținem, am decis să acționăm în justiție toate persoanele care, prin afirmații defăimătoare, afectează imaginea, dreptul la demnitate și viața privată ale lui Bogdan Buta.


Răspunsul nostru este ferm și procedurile judiciare inițiate atât în plan civil, cât și penal împotriva celor responsabili vor demonta fiecare acuzație și vor demonstra planul constant de a distruge reputația lui Bogdan Buta.


Din respect pentru oamenii din echipa sa, dar și pentru a se putea dedica exclusiv în a-și demonstra nevinovăția, Bogdan Buta a decis să se retragă din calitățile executive pe care le deține și să le predea către ceilalți co-fondatori și echipei executive. De asemenea, toate operațiunile de zi cu zi vor fi preluate și încredințate echipei de management a grupului până în momentul în care cazul va fi soluționat de forurile competente și se va face dreptate.


Avem încredere că justiția îi va trage la răspundere pe cei responsabili de acest atac mediatic. Suntem convinși că în urma procedurilor, toate „acuzațiile” se vor dovedi a fi neadevărate, iar în final cei responsabili vor răspunde pentru aceste grave acuzații false”, se arată într-un comunicat semnat de echipa de avocați ai lui Buta.


Poliția Cluj a anunțat că a deschis o anchetă după ce în presa locală au aparut informații potrivit cărora Bogdan Buta ar fi intreținut relații sexuale cu doi adolescenți de 15 și 16 ani, în urmă cu trei ani, informează actual24.ro


„Adevărul este următorul și foarte simplu. Scenariul SF complotat și prezentat în material este doar rezultatul unor minți bolnave, a unor șantajiști și infractori de cea mai joasă speță.


Dacă cineva vrea să se coboare la nivelul acestei mizerii este alegerea fiecăruia. Eu nu voi coborî în această mocirlă, ci voi alege calea justiției ca singură formă de interacțiune cu acești infractori. Nu va mai exista nicio altă poziție sau interacțiune pe subiect, decât procese sau plângeri penale”, a declarat Bogdan Buta.


„Cu privire la informațiile apărute în spațiul public, referitoare la faptul că una dintre persoanele implicate în organizarea festivalului Untold ar fi agresat sexual, în anul 2021 doi minori, Compartimentul Relații Publice este abilitat să precizeze următoarele: Polițiștii Serviciul de Investigații Criminale din cadrul inspectoratului, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca au demarat în cursul zilei de 29 ianuarie a.c., cercetări din oficiu, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de agresiune sexuală, fapta prevăzută și pedepsită de articolul 219 din Codul penal aflat în vigoare la momentul la care fapta prezentată în spațiul public ar fi fost comisă.


Precizăm faptul că până în prezent, la nivelul inspectoratului nu au fost primite sesizări sau plângeri penale care să vizeze informațiile expuse în cursul acestei zile în spațiul public. Polițiștii de investigații criminale vor desfășura toate activitățile care se impun în vederea clarificării acestui caz și punerii în aplicare a măsurilor legale în consecință”, au transmis polițiștii din Cluj-Napoca.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9257 secunde