Forțele Navale Române pornesc "ofensiva" în Marea Mediterană și Marea Marmara

297
1
Forțele Navale Române pornesc

Articole de la același autor

Cu ocazia Zilei Armatei Române, militarii români vor participa la două exerciții navale multinaționale. În perioada 21-28 octombrie, se vor desfășura în mai multe raioane maritime din Bazinul Mării Mediterane și din Marea Marmara, exercițiile MARSEC și NUSRET, conduse de Turcia. 


La exercițiul multinațional de securitate maritimă MARSEC 2015 va participa Corveta Contraamiral Horia MACEL-LARIU (265), nava fiind co-mandată de căpitan-comandorul Mihai Dănilă și va avea la bord 89 de marinari. Acesta se va desfășura în partea de est a Mării Mediterane și în apele teritoriale ale Turciei. În cadrul exercițiului se va preveni lupta împotriva imigrației clandestine și a traficului ilegal pe mare. De asemenea, potrivit militarilor se vor face exerciții și de evacuare medicală. 


"Exercițiul multinațional MARSEC 15 este coordonat de Centrul de Excelență în Domeniul Securității Maritime al Forțelor Navale din Turcia. Această aplicație răspunde situației tensionate din Orientul Mijlociu, în care s-a ac-celerat fenomenul de migrație clandestină. La exercițiu participă nave și ambarcațiuni militare din Turcia, Qatar, România și S.U.A., precum și nave și ambarcațiuni civile care aparțin unor structuri de stat din Turcia", se arată într-un comunicat remis de Forțele Navale. 


Dragorul Maritim Sublocotenent Ale-xandru AXENTE (DM-30) comandată de locotenent-comandorul Codrin Misăraș are la bord un echipaj alcătuit din 68 marinari și o grupă de scafandri specializați în acțiuni de minare-de-minare (EOD). Nava va participa și la al doilea exercițiu multinațional, NUSRET 15 care se va desfășura în apele teritoriale ale Turciei și zona de nord a Mării Egee.
 
Exercițiul constă în misiuni specifice luptei împotriva minelor marine. Acesta este organizat tot de Forțele Navale Turce, în zona Golfului Saros, din nordul Mării Egee. La exercițiu participă nave dragoare de mine, nave vânătoare de mine și scafandri specializați în acțiuni de minare-deminare (EOD) din Bulgaria, Grecia, România, SUA și Turcia.


Comentează știrea

eugen
2 martie 2018
ofensiva

gata MARINA ROMANA a terminat cu MN e specialista si a trecut la MAREA MARMARA & MEDITERANA ,nu stiam ca avem coasta la aceste doua MARII eu la scoala stiam doar de MN dar in 11 anii de UE sa schimat geografia dar nu si pentru SHEN....

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.536 secunde