Fost inspector școlar din Constanța, judecat pentru complicitate la dare de mită

555
2
Fost inspector școlar din Constanța, judecat pentru complicitate la dare de mită - purcarea-1425211337.jpg

Articole de la același autor

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție Galați au trimis în judecată inspectori școlari și profesori, dar și un fost consilier din Ministerul Educației, acuzați că au luat mită sau au instigat la abuz în serviciu, în sesiunea de Bacalaureat din august - septembrie 2014. Printre cei trimiși în judecată se numără și Petre Purcărea, fost inspector școlar la disciplina istorie, în cadrul Inspectoratului Județean Școlar Constanța, în prezent pensionar.

Potrivit procurorilor, au fost trimiși în judecată: Adrian Simion, inspector școlar de limba română, în cadrul ISJ Brăila, pentru instigare la abuz în serviciu, abuz în serviciu și luare de mită, Iulian Danielescu, inspector școlar general al ISJ Brăila, Ștefania Mădălina Mocanu, Constantin Mândreanu, Veronica Picuș, Petrică Plopeanu și Carmen Lăcrămioara Aldea, toți profesori membri ai comisiei de corectare a contestațiilor, Dragoș Mircea Dumitru, la data respectivă consilier în Ministerul Educației, Andrara Bianca Baciu, elevă și fostul inspector școlar constănțean Petre Purcărea.

Acesta din urmă este acuzat de complicitate la dare de mită, complicitate la luare de mită și instigare la abuz în serviciu.

Iată ce precizează procurorii: "În data de 03 septembrie 2014, în contextul desfășurării sesiunii de bacalaureat, inculpatul Simion Adrian a determinat cu intenție pe inculpații Plopeanu Petrică și Aldea Carmen Lăcrămioara să corecteze în mod intenționat favorabil, contestația unui elev, formulată în legătură cu nota obținută la proba scrisă la disciplina limba și literatura română, în sesiunea august - septembrie 2014, determinând astfel obținerea unei note superioare și implicit, a unei medii de promovare a examenului de bacalaureat.

De menționat este faptul că teza elevului a fost inițial notată cu 4,30, iar la recorectarea făcută de cele două inculpate, teza a fost notată cu 5,30 exact așa cum îi solicitase inculpatul Purcărea Petre inspectorului școlar Simion Adrian, astfel încât nota să fie peste 5, minimul necesar promovării examenului la o disciplină de examen.

În același context, la data de 5 septembrie 2014, inculpatul Simion Adrian, beneficiind de ajutorul inculpatului Purcărea Petre, a primit suma de 800 lei, de la părinții unei eleve, după ce, anterior, acceptase ca în schimbul oferirii și promisiunii unui folos material, să corecteze în mod favorabil contestația formulată de elevă, în scopul obținerii unei note superioare și a unei medii finale de promovare".

Comentează știrea

In God we trust
2 martie 2015
Fiecare pasare pe limba ei moare

Clanul Purcarea care ameninta si urla, sabota, complota, destituia, santaja, smenuia, inscena, coordona mafia invatamantului si sindicatului constantean, a fost in sfarsit pedepsit. Eu cred ca este doar inceputul, pentru ca, Nea Petrica, mafiotul bacalaureatelor constantene supranumit si spaima candidatilor, daca, binenteles nu dadeai spaga, a fost depistat doar intr-un flagrant de spaguta fata de marea lui activitate infractionala. Dar , sa nu o uitam si pe " doamna de fier " a invatamantului consteantean, profesoara sindicalista reformatoare, spagara secolului, hoata hotilor la lucrarile de renovare si reamaenajare ale hotelului sindicatului invatamantului constantean din Predeal, verificati devizele de lucrari draga DNA si o sa va cruciti cu cata lejeritate si nesimtire a furat fondurile de renovare prin devize de lucrari false, facturi cu lucrari fictive, lucrari supraevaluate, neefectuate sau efectuate in mod derizoriu si necalitative. Aceasta bestie cu chip de om care ameninta o profesoara din Constanta ca o va " lucra " in asa fel incat o sa-si doreasca singura moartea sau va ajunge sigur la Spitalul de Psihiatrie din Palazu, datorita puterii ei saindicale miraculoase. Credeau ei, Purcareii, ca nu vor cadea niciodata. A venit timpul sa raspundeti pentru toate abuzurile si infractiunile comise, domnule si doamna Purcarea. Nu uitati ca invatamantul constantean a scapat de ei datorita domnului actual general, dl.Raducu Popescu, care are merite deosebite in curatenia din ISJ-ul constantean. Domnule Raducu, daca mai aveti si alte informatii dati-le, va rog, DNA-ului sa se faca lumina pentru totdeauna. Amin !

don Pedro
2 martie 2015
bravo Raducule

Aici Raducu a nimerit-o cu eliminarea mafiotului don Pedro Purcareas...l-a mazilit si pe bolsevicul de Miu si hoasca de timofte...a eliminat ceva din mafie.

Răspuns la: Fiecare pasare pe limba ei moare
Adăugat de : In God we trust, 2 martie 2015
Clanul Purcarea care ameninta si urla, sabota, complota, destituia, santaja, smenuia, inscena, coordona mafia invatamantului si sindicatului...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1259 secunde