Fost preot, cercetat penal pentru că a tras cu pistolul

408
2
Un fost preot din Cernavodă este cercetat penal pentru că a folosit un pistol în condiții ilegale. Marți după-amiază, în jurul orei 15.30, Alexandru Gabriel Mascas, de 58 de ani, a fost auzit de un paznic în timp ce trăgea mai multe focuri de armă pe un teren din apropierea fostului IAS din localitate. Bărbatul i-a sesizat pe oamenii legii, iar ajunși la fața locului, aceștia au găsit asupra lui Mascas un pistol neletal, de calibru 10x28 și un încărcător cu șapte cartușe. El le-a prezentat polițiștilor actele care dovedesc faptul că deține arma în mod legal. Cu toate acestea, au subliniat reprezentanții Poliției Constanța, pe numele lui a fost deschis un dosar penal pentru că a folosit-o în afara unui poligon.
Alexandru Gabriel Mascas este vice-președinte al Partidului Poporului, filiala Constanța și fost preot paroh al Bisericii "Sfinții Constantin și Elena" din Cernavodă. Referitor la acest eveniment, el a declarat pentru "Cuget Liber": "Nu vreau să comentez prea mult ceea ce s-a întâmplat. Dețin pistolul în mod legal, pentru legitimă apărare, și l-am folosit pe propriul teren. Eu dețin șase hectare în zona respectivă, mă aflam pe proprietatea mea, paznicul de la fondul de vânătoare a intrat abuziv pe terenul meu".
"Pistolul a fost defect și a fost reparat de un armurier din București. Am tras trei focuri în aer pentru a vedea dacă se mai blochează", a explicat Mascas motivul pentru care a folosit pistolul.

Reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului au remis, ieri, un comunicat de presă, prin care subliniază că Alexandru Gabriel Mascas nu mai este preot.
"Arhiepiscopia Tomisului menționează că Alexandru Gabriel Mascas a fost depus din treapta preoțească încă din anul 2001. Consistoriul eparhial a luat această decizie, din cauza mai multor abateri de la morala și disciplina preoțească a domnului Mascas", se arată în comunicat.

Comentează știrea

Figaro
2 februarie 2012
Comando

Absolut legal din moment ce nu exista poligon de antrenament pentru civili, dar se comercializeaza arme de autoaparare legal. Cat priveste comunicatul episcopiei mafiote din Constanta condusa de un infractor Teodosie ,acest domn Mascas are certificat de la Patriarhia Romana care atesta calitatea sa de preot!! Deci verificati informatiile si nu dezinformati!

octavian popa
2 februarie 2012
fost preot cercetat penal pentru ca a tras cu pistolul

Calitatea de preot are temei in slujire.De vreme ce Nascas pistolarul nu mai slujeste ce fel de preot este.Si apoi acest John Wayne nu recunoaste autoritatea episcopului locului,si conform canoanelor bisericii ortodoxe este caterisit sau daca nu este cum el insusi spune atunci ar trebui.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7256 secunde