FOTO. Dotări noi la IGSU: ambulanțe pentru transportul pacienților cu risc biologic, containere medicale, ventilatoare mari

217

Articole de la același autor

Vineri, a avut loc evenimentul ocazionat de intrarea în dotarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență a unui număr de 13 ambulanțe destinate transportului pacienților cu risc biologic, nouă containere medicale, trei autospeciale de comunicații, 35 perne de salvare de la înălțimi de 16 m, şase perne de salvare de la înălțimi de 60 m, 29 ventilatoare mici și şapte ventilatoare mari destinate evacuării rapide a fumului și gazelor din diverse locații, precum tuneluri auto și feroviare, hale industriale mari, clădiri înalte, aeroporturi, centre comerciale, stații de metrou, garaje subterane și supraterane.


De asemenea, acest moment a marcat și includerea în dotarea Serviciului Salvamont și Inspectoratului General al Jandarmeriei Române a 51 de autospeciale specializate pentru acces în zone greu accesibile.


Toate echipamentele și autospecialele au fost achiziționate de către IGSU din fonduri europene nerambursabile și din fonduri bugetare.


Evenimentul a avut loc la Romexpo, în prezența viceprim-ministrului, ministrul afacerilor interne, Marian-Cătălin Predoiu, a șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, a inspectorului general al IGSU, general Dan-Paul Iamandi, a adjunctului inspectorului general al IGSU, general-maior Benone-Gabriel Duduc, a inspectorului general al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, general de brigadă Alin-Ionel Mastan, precum și a președintelui Salvamont România, Sabin Cornoiu.
 

„Prioritatea noastră continuă rămâne achiziționarea de tehnologie de intervenție performantă, asigurând servicii la cele mai înalte standarde pentru cetățeni. În perioada următoare, ne angajăm să depunem eforturile necesare pentru a continua acest proces în cele mai bune condiții și pentru a acoperi optim angajamentele asumate”, informează IGSU.





Sursa foto: IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5801 secunde