Noi DOTĂRI MODERNE promise polițiștilor, din fonduri europene. „Poliția Română trebuie să fie bine echipată”

2958
Noi DOTĂRI MODERNE promise polițiștilor, din fonduri europene. „Poliția Română trebuie să fie bine echipată” - x-dotari-politie1-1692089315.jpg

Articole de la același autor

Sute de autospeciale pentru poliția rutieră, zeci de motociclete, peste 800 de etilometre și alte câteva sute de teste pentru depistarea consumului de substanțe psihoactive vor intra în dotarea Poliției Române, alături de trei elicoptere medii și a unui elicopter greu. Totul în cadrul proiectuui de investiții „HeliPol” ce va fi derulat de Ministerul Afacerilor Interne. De dată recentă, Guvernul a aprobat nota de fundamentare pentru realizarea achizițiilor.

„Prin acest proiect, Ministerul Afacerilor Interne va achiziționa unități de suport și coordonare aeriană, autospeciale și motociclete de intervenție și va dezvolta infrastructura de comunicații și cercetare. Principalele obiective ale proiectului sunt achiziția a trei elicoptere medii, cu autonomie de zbor de 120 de minute și a unui elicopter greu, cu capacitate de zbor de 240 minute. De asemenea, vor fi achiziționate echipamente opto-electronice de tip FLIR (Forward Looking InfraRed), 200 de autospeciale pentru poliția rutieră, 75 de motociclete, 800 de etilometre, 200 de teste care depistează substanțele psiho-active, sisteme de comunicații mobile și sisteme de cercetare la fața locului”, a precizat ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu.

Este nevoie de aceste dotări moderne, căci, „în ciuda unor îmbunătățiri recente, siguranța rutieră rămâne o problemă în România”.

„Anual, în ultimii ani, în țara noastră își pierd viața peste 1.700 de persoane, iar alte 8.200 sunt rănite grav, fapt care ne plasează în topul țărilor cu risc rutier crescut. Principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave sunt: indisciplina pietonală, cu o pondere de aproximativ 21% din total, urmată îndeaproape de viteza excesivă (aproximativ 19%) și neacordarea priorității de trecere (aproximativ 17%)”, se arată în datele transmise de polițiști.

„Poliţia Română trebuie să fie bine echipată. Absorbim fonduri europene pentru dotarea Poliţiei Române. HeliPol înseamnă mai multă siguranţă în trafic pentru cetățeni. 85% din programul de aproximativ 460 milioane lei este finanţare europeană. Cer Poliţiei Române continuarea măsurilor pentru creşterea calităţii actului poliţienesc şi eforturi continue pentru creşterea siguranţei în trafic, parte a siguranţei generale a cetăţenilor”, a mai afirmat ministrul. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6309 secunde