SALARII și SPORURI MAJORATE de la 1 iunie pentru polițiști

332
SALARII și SPORURI MAJORATE de la 1 iunie pentru polițiști - mczoptq0mczoyxnoptixnduzmwjknguw-1685535851.jpg
Ministrul de interne Lucian Bode a anunțat, după întâlnirea liderii de sindicate din cadrul structurilor MAI, că vor crește salariile.


Polițiștii vor câștiga mai mult și la salariu, și la sporuri începând de joi, 1 iunie.


“Sindicatele din poliție au solicitat în primul rând aplicarea integrală a Legii 153, lucru care se va întâmpla în prima etapă aplicând legea începând cu 1 iunie pentru tot ce înseamnă drepturi salariale, solde de grad și, după rectificare, acordarea acelor sporuri care sunt cuprinse în Legea 153”, a precizat Lucian Bode, potrivit Digi 24.


Și sindicatul Europol a publicat informații pe această temă în urma protestului organizat pe 30 mai.


„Surpriza protestului de astăzi a venit însă de la ministrul Lucian Bode, pe care l-am văzut la față ultima dată în 2021. Acesta ne-a lansat invitația de a intra la discuții în minister de la ora 13.00, unde a invitat și reprezentanții FSNPPC. Din preambulul prezentării, ministrul Bode a precizat că oferta pe care o pune pe masă este agreată de primul ministru și de coaliție.


Este vorba despre acordarea ultimei tranșe restante din valoarea salariului prevăzut în grila din Legea 153/2017 începând cu 1 iulie, pe care o vom resimți la salariul lunii august și care însumează, în medie 374 de lei net. Iar partea a doua a restanței, reprezentată de aplicarea integrală a Legii 153/2017, prin calculul tuturor elementelor salariale la noul salariu să se realizeze în luna august când va avea loc rectificarea, și pe care o vom resimți la salariul lunii septembrie", a precizat Cosmin Andreica, liderul de sindicat Europol.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.2813 secunde