O nouă ofertă pentru profesori. CREȘTERE SALARIALĂ de 1.000 lei brut

218
O nouă ofertă pentru profesori. CREȘTERE SALARIALĂ de 1.000 lei brut - negocierigov210520234-1685538993.jpg

Articole de la același autor

După discuţii aprinse cu sindicaliştii, Guvernul vine cu o nouă ofertă care urmează să fie sau nu aprobată de cadrele didactice. La finalul întâlnirii de la Palatul Victoria, sindicaliștii din educație spun că noua ofertă este o variantă îmbunătățită și vor avea o „imagine clară” până diseară după consultările cu profesorii.


Aceștia au atras atenția că noua ofertă prevede o majorare egală pentru toată lumea, „ceea ce e foarte important pentru că sunt oameni care au salarii mici”.


Sindicaliştii vor reveni la discuţii cu Guvernul la ora 19:00, după consultări interne, potrivit unor surse politice.


XXX


Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu și ministrul Educației, Ligia Deca s-au întâlnit, la Palatul Victoria, cu liderii sindicatelor din educație, pentru a dialoga pe tema revendicărilor acestora.


În urma întrevederii, au fost prezentate următoarele măsuri:


Guvernul României va adopta, mâine, prin Ordonanță de Urgență, cresterea salariilor prevăzute în legea 153/2017 cu 1000 lei brut lunar, care reprezinta pentru personalul didactic un avans din cresterea pe viitoarea grilă, care se va regasi in viitoarea lege de salarizare, care se va aplica de la 1 ianuarie 2024. Pentru personalul nedidactic din invatamant, cresterea salariala va fi de 400 de lei brut lunar, potrivit Antena 3.


În noua grila de salarizare, salariul profesorului debutant/asistent universitar se va raporta la salariul mediu brut din economie și va reprezenta punctul de referință al grilei de salarizare din educatie. Majorările salariale potrivit noii grile se vor face etapizat, în maxim trei ani de la intrarea în vigoare a noii legi a salarizării, prima tranșă reprezentând 40 la sută din valoarea totală a majorărilor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.2401 secunde