X

Comisie de negociere constituită la Ministerul Educației, cu promisiuni de soluționare

112
Comisie de negociere constituită la Ministerul Educației, cu promisiuni de soluționare - ligia-deca1-1684246601.jpg
Conform unui comunicat transmis de biroul de presă al Ministerului Educației, la invitația ministrului Ligia Deca, în data de 9 mai 2023, la sediul Ministerului Educației, a avut loc o întâlnire ministru, reprezentanți ai ministerului și liderii federațiilor sindicale reprezentative.

În cadrul întâlnirii, a fost discutată și solicitarea reprezentanților federațiilor sindicale, transmisă în scris Ministerului Educației, privind începerea negocierii colective în vederea încheierii Contractului Colectiv de Muncă Unic la Nivel de Sector de Activitate.

„În acest sens, vă informăm că astăzi, 16 mai 2023, a fost semnat ordinul de ministru nr. 4.200 privind Constituirea Comisiei de negociere a Contractului Colectiv de Muncă Unic la Nivel de Sector de Activitate Învățământ Preuniversitar, urmând să aibă loc o întâlnire cu reprezentanții federațiilor sindicale reprezentative pentru stabilirea, de comun acord, a calendarului negocierii.

În ceea ce privește revendicările federațiilor sindicale, Ministerul Educației a manifestat constant deschidere și disponibilitate pentru a soluționa, conform competenței și cu respectarea prevederilor legale în vigoare, revendicările partenerilor de dialog social.

Vă asigurăm că vom continua acest demers și că partenerii noștri vor găsi, în Ministerul Educației, sprijin pentru identificarea celor mai bune soluții pentru angajații din sistemul preuniversitar și universitar”, transmite biroul de presă al Ministerului Educației.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6018 secunde