Ministrul Ligia Deca a promis asociațiilor de elevi că vor fi incluse din nou în legile educației

237
Ministrul Ligia Deca a promis asociațiilor de elevi că vor fi incluse din nou în legile educației - ligia-deca-3-1681290990.jpg

Articole de la același autor

Asociațiile elevilor din Constanța, București și Ilfov, Vâlcea, Bacău, Maramureș și Timiș salută declarația ministrului educației Ligia Deca cu privire la reintroducerea asociațiilor independente ale elevilor în noua lege a învățământului preuniversitar.

Cu prilejul dezbaterii din cadrul Comisiei pentru învățământ din Camera Deputaților cu privire la noile legi ale educației, care a avut loc marți, 11 aprilie, cu participarea parlamentarilor, reprezentanților elevilor, părinților, studenților, sindicatelor și Ligia Deca, ministrul educației, Ariana Dudună, președinte AEC, a punctat ferm multiplele probleme existente la nivelul proiectelor, punând accentul pe faptul că asociațiile de elevi dispar și nu mai sunt reglementate.

Asociațiile de elevi sunt la momentul actual reglementate la nivelul Legii nr. 1/2011, precum și în Statutul Elevului, existând o anumită obligativitate a consultării acestora. În cadrul proiectului Legii învățământului preuniversitar, acestea au dispărut inițial, nefiind reglementate. În urma intervenției reprezentantei AEC, ministrul educației, Ligia Deca, a răspuns în cadrul dezbaterii, declarând că va fi reintrodusă în noile legi și consultarea asociațiilor de elevi.

„Considerăm că cel mai bun mod pentru a îmbunătăți aceste legi este prin a purta dezbateri în care părțile nu sunt de acord, într-un mod constructiv. Ne bucurăm de deschiderea pe care Ministerul Educației a avut-o astăzi în cadrul dezbaterii. Vom monitoriza în mod vigilent comisiile de aviz și comisia raportoare, pentru a ne asigura că promisiunile doamnei ministru se vor și întâmpla, fiind depuse și votate amendamente în sensul includerii noastre”, a declarat Ariana Dudună, președinte AEC.

 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5004 secunde