X

Riposta Ministerului Educației la speculațiile cu privire la modificările din planul-cadru pentru liceu

142
Riposta Ministerului Educației la speculațiile cu privire la modificările din planul-cadru pentru liceu - x-riposta-ministerului-1683637547.jpg
Referitor la informațiile apărute în spațiul public, luni, 8 mai 2023, privind existența unor variante de planuri-cadru pentru învățământ liceal, biroul de comunicare al Ministerului Educației a adus câteva precizări cu privire la asumarea revizuirii acestora.

Plecând de la faptul că orice demers de acest fel trebuie corelat cu prevederile proiectelor de legi ale educației, aflate, în prezent, în dezbatere parlamentară.

În ceea ce privește documentul prezentat „pe surse”, în spațiul public, drept propunerea instituției de planuri-cadru pentru nivelul liceal, se menționează că aceasta este o variantă neasumată de Ministerul Educației sau de grupurile de lucru pentru elaborarea planurilor-cadru pentru învățământul liceal și profesional.

„Precizăm că au existat, la nivelul experților din Ministerul Educației, discuții privind demersurile anterioare de revizuire și observațiile primite până acum de Ministerul Educației, înaintea demarării etapelor procedurale de modificare a planurilor-cadru.

Referitor la procesul necesar pentru revizuire, vă informăm că, în această perioadă, se fac demersuri pentru stabilirea unui calendar de desfășurare a activităților de modificare a planurilor-cadru pentru învățământul liceal și profesional. Primul pas în acest sens este analizarea componenței grupurilor de lucru și eventuala actualizare a acestora.

Odată parcurse toate etapele impuse de prevederile metodologice în ceea ce privește revizuirea planurilor-cadru, proiectele vor fi lansate în dezbatere publică.

Modificarea planurilor-cadru are impact în asupra întregului sistem educațional. Vă asigurăm de respectarea tuturor etapelor metodologice pe care un astfel de demers le implică și că, pe măsură ce pașii procedurali vor fi parcurși, aceștia vor fi comunicați de către Ministerul Educației”.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.7268 secunde