Palmă pe ”obrazul” IȘJ Constanța! Ministerul Educației a anulat decizia de sancționare a directoarei Școlii 30

7893
Palmă pe ”obrazul” IȘJ Constanța! Ministerul Educației a anulat decizia de sancționare a directoarei Școlii 30 - clipboard-1685541549.jpg
Dacă în urmă cu doi ani, când a susținut concursul pentru ocuparea funcției de director al Școlii Gimnaziale nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța, ar fi avertizat-o cineva pe Florentina Țigmeanu că va ajunge într-o cancelarie precum o… groapă cu lei, tot și-ar fi dorit să răspundă provocării de a-și dovedi bunele intenții.

Războiul psihologic care a urmat, însă, după „înscăunarea” în locul prof. Sorin Cernăianu, reflectat în presă, întrece și cele mai pesimiste așteptări. De altfel, la un moment dat, cu prilejul scandalului iscat de o profesoară care voia să se retragă, unul dintre părinți afirma că parcă s-a făcut pact cu... diavolul în Școala 30, de când a venit noua directoare.

Dar, ce să vezi, directoarea venită de la o catedră a școlii din Poarta Albă, după ce a deținut și funcția de viceprimar al acestei comune, știe unde să-și caute dreptatea.

Am mai scris despre eforturile pe care acest manager al uneia dintre cele mai râvnite școli din municipiul Constanța le-a făcut pentru a răspunde solicitărilor părinților, închiriind o anexă modulară în care se desfășoară cursurile a două clase pregătitoare, plus un laborator de informatică și un cerc de robotică. Dar și despre suma impresionantă primită de la AMEROPA pentru a ridica o construcție care să devină sală de sport. N-am scris despre „doliul” cu care a fost primită și nici despre alte reclamații care au generat controale pe bandă ale angajaților Inspectoratului Școlar Județean Constanța, pentru că nu am vrut să aducem prejudicii de imagine unei școli care și-a construit în timp un bun renume, prin profesorii dedicați în special atingerii performanței.

 

Șoc și groază! Colegiul Central de Disciplină admite „excepția de nulitate”

După un lung șir de „fapte”, pe care nu le comentăm pentru că nu avem căderea să o facem, Florentina Țigmeanu a fost sancționată, la jumătatea lunii martie, cu interzicerea participării, pe o perioadă de trei ani, la concursurile pentru ocuparea funcției de director, de către Consiliul de Administrație al ISJ Constanța, la propunerea înaintată de Consiliul de Administrație al Școlii 30 (condus chiar de prof. Alina Doina Nedelcu – director adjunct). Decizie pe care managerul sancționat a contestat-o la Ministerul Educației. Iar răspunsul avea să-i fie favorabil. Colegiul Central de Disciplină din cadrul Ministerului Educației a admis excepția de nulitate a procedurii de cercetare disciplinară și a hotărât: „Anulează în tot decizia de sancționare disciplinară nr. 1064/14 martie 2023 emisă de INSPECTORATUL ȘCOLAR JUDEȚEAN CONSTANȚA”.

De ce? „Prin raportare la textele de lege (...), Colegiul Central de Disciplină apreciază că hotărârea Consiliului de Administrație al Școlii Gimnaziale nr. 30 Gheorghe Țițeica este lovită de nulitate și, pe cale de consecință, întreaga procedură de sancționare este viciată”.

În final, nu putem să ne reprimăm întrebarea: oare înainte ca IȘJ Constanța să o sancționeze pe Florentina Țigmeanu nu ar fi trebuit să verifice legalitatea hotărârii consiliului de administrație al școlii, luată în absența cvorumului legal. Sau să înțelegem că IȘJ Constanța urmărea strict sancționarea directoarei, nu legalitatea hotărârii?

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3693 secunde