Fregata "Regina Maria", trageri cu sistemele de artilerie de la bord!

143
Fregata

Articole recomandate

Comandamentul Flotei conduce, în perioada 4-7 iunie, Exercițiul "Shield Protector 19.11", care se desfășoară în apele teritoriale și în apele internaționale din bazinul vestic al Mării Negre. Pe mare, nava purtătoare de rachete "Pescărușul" și fregata "Regina Maria" execută trageri cu sistemele de artilerie de la bord, două elicoptere Puma Naval asigură secvențele de luptă aeriană și pun în aplicare procedurile de căutare și de localizare a unui submarin inamic prin lansarea geamandurilor radiohidroacustice (GRHA), iar de la țărm dispozitivele mobile de lansare din compunerea Divizionului 508 Rachete de Coastă asigură atacul cu rachete sol-navă. 


Pe scurt, acesta este scenariul fictiv al Exercițiului "Shield Protector 19.11", la care mai participă și structuri din subordinea Bazei Logistice Navale "Pontica", Brigăzii 243 Radioelectronică și Observare, Direcției Hidrografice Maritime și a Centrului 110 Comunicații și Informatică. Navele și ambarcațiunile, care se îndreaptă spre raionul interzis pentru navigație, în perioada 4-7 iunie, sunt avertizate prin intermediul mijloacelor de comunicație, în limbile Engleză și Rusă, pentru a evita zona în care se desfășoară misiunile de foc.


Pentru familiarizarea cu problematica de Marină, 100 de elevi de la Colegiul Național Militar "Alexandru Ioan Cuza" au fost ambarcați marți, 4 iunie, la bordul fregatei "Regina Maria", pentru a asista la activitățile executate, pe mare, de echipaj.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3092 secunde