GALERIE FOTO / Emigranți sirieni prinși pe plaja din COSTINEȘTI

557

Articole de la același autor

Pentru a doua oară luna aceasta, un grup numeros de emigranți sirieni a încercat să intre ilegal în țara noastră, dinspre mare. Tentativa lor a eșuat însă, fiind depistați la timp de polițiștii de frontieră. În noaptea de vineri spre sâmbătă, 26 spre 27 iulie, în jurul orei 22,40, polițiștii de frontieră din cadrul Sistemului Complex de Observare, Supraveghere și Control al Traficului la Marea Neagră (SCOMAR) au observat un iaht la aproximativ 15 mile travers de stațiunea Costinești, ce se îndrepta spre mal. Pentru că le-a trezit suspiciuni, oamenii legii au urmărit ambarcațiunea. După aproximativ două ore, respectiv pe la ora 1,00, o șalupă rapidă s-a desprins de iaht și a pornit, în mare viteză, spre malul românesc, spre Costinești. 




Informația a fost transmisă conducerii Gărzii de Coastă, care a dispus de urgență efectuarea unei misiuni complexe, atât pe mare, cu două ambarcațiuni, precum și pe uscat, cu patrule terestre. Aproape de ora 3,30, ambarcațiunile Gărzii de Coastă au interceptat, la patru mile marine travers de stațiunea Costinești, iahtul și șalupa rapidă, conduse de doi cetățeni turci. Aceștia reușiseră să debarce pasagerii, respectiv 26 de cetățeni sirieni - mai mulți bărbați, femei și copii -, care au fost găsiți de echipajele terestre ale Gărzii de Coastă pe plajă. 


Ambarcațiunile au fost reținute și escortate la sediul Grupului de Nave Mangalia, pentru control amănunțit. Emigranții sirieni au fost cazați în centrul de reținere din cadrul terminalului de pasageri din Portul Constanța. Aici au fost consultați de o echipă medicală, iar pe parcursul zilei de sâmbătă au fost audiați, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătorie Mangalia. Cei doi cetățeni turci sunt acuzați de intrare ilegală în țara noastră, dar și de racolare, îndrumare și călăuzire a mai multe persoane în scopul trecerii frauduloase a graniței. Totodată, sirienii sunt anchetați pentru trecerea frauduloasă a graniței. Polițiștii de frontieră au luat legătura și cu Serviciul de Imigrări, urmând ca emigranții să comunice dacă doresc azil politic. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4321 secunde